banner411

BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

banner401

Hizmet-İş’ten Başkan Hürriyet’le ilgili yeni açıklama

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet ilimizde yayın yapan yerel bir TV’de “Çöp yığınları ortada dururken ağaç gölgesinde oturanlar var. Bana bu konuda bilgiler geliyor ama soruşturma açmadım. Belediyede 950 kişi ile yapılacak iş 1500 kişi ile yapılıyor’ şeklinde konuşmuştu. Hizmet-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı İdris Ersoy bu sözlerle ilgili açıklama yaptı. 

30 Mayıs 2019 12:53
Hizmet-İş’ten Başkan Hürriyet’le ilgili yeni açıklama

Ersoy; İzmit Belediye Başkanının bu açıklamalarını üzülerek, aynı zamanda dehşete kapılarak dinledim. Aslında bu konuşma bizim Salı günü işten atılan işçiler için yaptığımız basın açıklamasında dediğimiz İzmit belediyesi şirketi Bekaş A.Ş’de daha fazla işçi işten çıkarılacağına dair yapılan hazırlıkların alt zemini olduğunu bizler gibi kamuoyu da görmüştür.
 
Sayın başkanın yaptığı açıklamada verilen bilgilerin bir çoğu maksatlı, bilerek çarpıtılmış ve yarın işinden atılacak işçilerin toplumda infial yaratmaması için algıya yönelik açıklamadır. Sayın belediye başkanı şunu bilsin ki, İzmit Belediye emekçisi İzmit halkının, yolunu, asfaltını, kaldırımını, çöpünü 40 derece sıcaklıkta-0 derece soğukta fedakarca çalışarak yapmaktadır. Makam araçlarında, klimalı odalarda oturan bazı kişiler bunu anlayamaz.
 
Bu açıklama İzmit işçisinin onurunu, haysiyetini kırmıştır. Sn. belediye başkanı hala partisine çalışan işçiler var demiş,  belediye başkanı bunu hangi Saiklerle söylemiş hayret etmemek mümkün değil, işçinin mesai saatinin dışında siyaset yapması kimi ilgilendirir. Şuan başta Büyükşehir belediyesi ve ilçe belediyelerde CHP ve diğer siyasi partilerin içinde siyasetle uğraşan bir çok işçi var.
 
2009 yılını örnek göstererek o zaman 952 işçi vardı bugün 1454 işçi var gibi tamamen algıya yönelik rakamlarda son 10 seneyi baz aldığımızda gerçeklerle örtüşmemektedir. 2009 yılında 952 kadrolu ve Belde belediyelerinden gelen başta çöp toplama işini yapan yaklaşık 500 işçiye  yakın işçi vardı bugünde yaklaşık aynı işçi sayısı bulunmaktadır. Ancak o gün yani 2009 nüfusu 260 bin, bugün 2019 380 bin olmuş mücavir alanlar genişlemiştir.
 
Bu açıklamalar artık niyetleri ortaya koymuş, büyük bir işçi kıyımının habercisi olmuştur. Son olarak şunu ifade ediyorum, İzmit belediyesinde işçi kıyımına izin vermeyeceğiz. Demokratik ve yasal haklarımızı kullanacağız. Eğer işçilerin ekmeği ile oynanırsa İzmit belediyesinin önü, mücadele ve eylem alanı olacaktır. İnşallah sağduyu hakim olur, kararmış gözler ve yürekler başka mağduriyetlere sebep olmaz.”dedi.  

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner393