BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Zabıtadan kapkaççı uyarısı

İzmit Belediyesi Zabıta Müdürlüğü yetkileri, bayram öncesi yoğunluğun fazla olduğu pazarlardaki yankesicilerle ilgili vatandaşları uyardı 

31 Mayıs 2019 20:50
Zabıtadan kapkaççı uyarısı

Zabıta Yetkilileri, özellikle çarşı merkez, kapalı ve semt pazarlarındaki yoğunluk nedeniyle kapkaç olaylarının olabileceği uyarısında bulunarak “ İzmit Zabıtası olarak vatandaşlarımızın gönül rahatlığı içinde alış verişlerini yapabilmeleri için gerekli önlemleri aldık. 
 
KALABALIK ORTAMLARI SEÇİYORLAR
 
Kapkaççılar genellikle kalabalık ortamları seçtiğinden vatandaşlar bu konuda tedbirli olmalı. Pazar arabalarına ve görünür yerlere çanta ve değerli eşya asılmamalı. Alışveriş yapılırken cüzdan sürekli çıkartılmamalı, saklanmalı veya pazar boyunca elde tutulmalıdır” uyarısında bulundular. 
 
ÇOCUKLARI KULLANIYORLAR
 
Yetkililer, semt pazarlarında kapkaççıların özellikle çocukları kötü emellerine alet ettiğine de dikkat çekerek “ vatandaşlar,  kendilerinden yardım talebinde bulunuyormuş gibi davranan küçük yaştaki çocuklara çok dikkat etmeli. Çünkü,  kapkaççılar genellikle bu işlerde çocukları kullanmaktadır” dediler. İzmit Belediyesi Zabıta yetkilileri, kapalı pazar alanlarının 24 saat boyunca kamera sistemiyle sürekli kontrol altında bulundurulduğunu da söylediler.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.