banner410

banner422

BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

AKP’liler İzmit Belediyesi’ni akraba çiftliğine çevirmiş!

İşçi çıkarma iddialarıyla ilgili koro halinde İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’e sözlü olarak saldıran AKP’lilerin, belediyeyi akraba çiftliğine çevirdikleri gariban işçiler değil, daha çok kendi yakınları için çaba gösterdikleri ortaya çıktı.  

31 Mayıs 2019 12:50
AKP’liler İzmit Belediyesi’ni akraba çiftliğine çevirmiş!

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, Belediye Başkan Yardımcısı Dilek Yalçın'la birlikte başkanlık katında gerçekleştirdiği basın toplantısında işten çıkarıldıkları iddia edilen 6 kişiden 2’sini gazetecilerin önünde telefonla aradı. Her iki isimde biz kendi isteğimizle ayrıldık cevabını verdi. Fatma Kaplan Hürriyet bu davranışla bir bakıma AKP’li vekillerin yalan söylediklerini gözler önüne sermiş oldu.
 
İŞTEN AYRILAN İŞÇİLER HÜRRİYETE TEŞEKKÜR ETTİ
 
Hürriyet açıklamasında işçilerden 4’ünün kendi isteğiyle, 4’ünün sözleşmesini yenilemediğini, 1’inin de emekliye ayrıldığını belirtti. Hürriyet, basın toplantısında iş akdi feshedilen işçilerden Mustafa Çelik ve Nihat Bülbül’ü telefonla arayarak işten kendi isteğiyle çıkıp çıkmadığını sordu. İşçiler, kendi isteğiyle çıktıklarını belirterek her türlü kolaylığı sağladığı için Başkan Hürriyet’e teşekkür ettiler.
 
KENDİME BİR SÜRE VERMİŞTİM
 
 Hürriyet, yaptığı açıklamada, “Mazbatayı geç aldık. Sonra göreve geldik. Yetkiyi devraldık. Yetkiyi aldığımızdan beri büyük bir özen, ve hassasiyetle, işçilerin daha iyi çalışabilmesi için hassasiyet ile davrandık. İş bilmeyen insanlar yerine, işini iyi yapacak insanları tanımak için kendime bir süre vermiştim. Hem idari kadro hem altlarda çalışan işçiler için gözlem yaptım. Kendi ekibimi kurmam çok doğal. Ben bunu siyasi kurumsallaşma olarak yapmıyorum. Dışarıdan iş bilmeyen insanı getirip kadroya koyabilirim. Ama ben bunu yapmadım. İnsanları tanıdım. Sonra idari kadroda değişime başladım. 
 
PARTİZANLIK YAPMIYORUM
 
 Bir çok müdürü ben görevden almadım. Kendileri gitmek isteyen müdürler de oldu. Örneğin Zabıta müdürümüz, Fen işleri Müdürümüz kendisi gitti. İnsan Kaynakları ve Temizlik Müdürü hakkında olumsuz sonuçlar oldu. Ben de bu ikisini görevden aldım. Diğer arkadaşlar benden müsaade istediler. Herkesin gözü hep İzmit Belediyesi’nde. Belki bazı şeyleri daha önceden kamuoyu ile paylaşmamız gerekirdi. Biz geldiğimizden beri burası büyük bir hengame. Elimizden geldiğince titiz davranıyoruz. Partililik başka bir şey, partizanlık başka bir şey. Ben partizanlık yapsaydım. AK Parti gibi toplu çıkarmalar yapardım. 
 
KARALAMA KAMPANYASI 
 
Seçim başladığı an hiçbir belediye başkanı toplu işçi almamalıdır. Son gün dahil alınan 15’ten fazla işçi var. Eğer kıyım yapmak isteseydim. 15 arkadaşın hepsini çıkarıldım. Deneme süresi dolan arkadaşlar önüme geldiğimde 4 kişi hakkında takdir hakkımı kullandım. 2 arkadaş ayın 30’un da işe alınmış. Baktım torpilli arkadaşlar. Ben kimseyi rencide etmedim. Bunlar bunların kızı demedim. Beni toplum önünde itibarsızlaştırma yapmaya çalıştıkları için açıkladım. İsim açıklamamıştım. Onlar karalama kampanyası yapınca açıkladım. 
 
İKİ KARDEŞİM İŞSİZ 
 
Diğer arkadaşlar 1 Nisan ve 6 Nisan’da alınmışlar. Dışarıda insanlar aç, hizmet beklerken, nüfus kullanarak işe almak haksızlık. Benim iki kardeşim var işsiz. CHP belediyesinin olduğu yerdeler. Memur olmanın koşulları neyse ona göre sınava girer, sonra çalışmaya başlar. Belediyeler babalarının çiftliği mi? Ben siyasi polemik olmasın diye söylememiştim ama onlar zemin hazırladılar. 
 
KOLAYLIK SAĞLADIK
 
 Dedikleri gibi 10 kişi yok arkadaşlar. Sadece 4 kişi kendiliğinden çıkmış, diğeri zorunlu emeklilik ile çıkmış. Bu arkadaşlar değişik tarihlerde çıkmak istemişler. Ben kıyım yapsaydım hepsini aynı gün çıkarırdım. Kendileri dilekçe verip ayrılmak istemişler. Biz de kendilerine gerekli kolaylığı sağladık. 
 
BETÜL YAZICI’NIN EŞİ
 
 Mesela Betül Yazıcı’nın eşi Şaban Yazıcı kendi isteği ile çıkarıldı. Tazminat almak için benim onayım ile çıktı. Sonra ona dedim ‘Sonra bizi işten çıkardı Fatma başkan demeyin’ dedim. O da ‘Yok ben zaten bunu doğru bulmuyorum’ dedi. Haklı Çünkü AK Parti İzmit Kadın Kolları Başkanının eşi. 
 
DOĞAN TOPLU İŞÇİ ÇIKARMIŞ
 
 Nevzat Doğan döneminde toplu 20-30 kişi işten çıkarılmış. Ama hiçbir sendika ses çıkarmamış. Ben yeni bir başkanım. Çiçeği burnunda bir başkanım. Burada işçileri tanımaya çalışıyorum. Mali durumumuz kötü olmasına rağmen, ben kolaylık sağladım. 
 
EMİNE ZEYBEK’İ ANLIYORUM 
 
Elimde bir günde memur yapılan işçi listesi var. Şubat ve Mart ayında memur yapılan çok arkadaş var. Kim bunlar diye bakıyorum. Birisi Emine Zeybek’in gelini, birisi Nevzat Doğan’ın yakın çalışma arkadaşı. Emine Hanım’ın neden ses çıkardığını anlıyorum. Bu kadar haksızlık oldu. POSCO’da kadın işçilere yapılan haksızlıklarda neredeydi bu kadın vekiller. Ünal Köken’in kayınçosu var. Kendi akrabalarını doldurmuşlar. Hala çalışmaya devam ediyorlar. Atsam atarım, kıyım yapmıyorum. 
 
25 YILLIK PROTOKOL İMZALANMIŞ
 
 TÜGVA ile 25 yıllık protokol imzalanmış. Belediyenin tüm imkanları TÜGVA ve Ensar Vakfı’na kullanılmış. Nevzat Doğan nasıl olurda kendisinden sonra gelecek başkanları da ilgilendirecek 25 yıllık protokol imzalar. Anlaşma ile  TÜGVA’nın çayı şekerine kadar  her türlü ihtiyacı karşılanmış. ENSAR Vakfı’na terliğine kadar alınmış. Ben de CHP’ye yakın olarak bilinen ADD ve Çağdaş Yaşama Derneği’ne belediyenin tüm imkanlarını sunsam hoş olur mu? Bu doğru bir şey değil. TÜGVA’nın terliklerini bile biz almışız. 3 bin liralık terlik alınmış. Bunu sizlerin vicdanına sunuyorum. Kiralar ile birlikte 1 milyonu bulacağını biliyorum. Kirayı da biz ödüyormuşuz. Ben kirayı durdurdum. 
 
HESAPLARI TEMİZ DEĞİL KORKUYORLAR
 
Mesela Ensar vakfının çilingirini bile biz karşılamışız. Böyle vakıf, cemaat bir sürü dernek var. Ayna alınmış bin 510 liraya. Sırf karşılıksız kazandırmak için tüm ortak giderleri biz ödüyormuşuz. Bunlar tespit edebildiğimiz şeyler. Tam tespit ettiğim zaman kamuoyu ile paylaşacağız. Biz bunları araştırdığımız için bundan korkuyorlar ses çıkarıyorlar. Hesapları temiz değil ondan dolayı korkuyorlar. 
 
İNCE ELEYİP SIK DOKUYORUZ
 
Belediyenin hakkedişleri ile birlikte 250 milyon borç var. Partizanca yapılan bir çok işçi alımı var. Biz bunların üzerinde çalışıp, yeni planlamalar da yapmaya çalışıyoruz. Yeni bir stratejik plan ortaya koymamız lazım. Personeller diyor ki, ‘Sibel hanım olsa bu müdürleri çoktan atardı. Sizi iyi dayanıyorsunuz’ diyor. Burada dimdik bir şekilde duruyoruz. Biz ince eleyip sık dokuyoruz. Ciddi anlamda çalışıyoruz. Doğru bir sistem kurup, çalışmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner418

banner416