banner410

banner422

BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Hizmet-İş’ten Hürriyet’e yanıt

Kocaeli Şube başkanı İdris Ersoy, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in” sendika bize hayırlı olsuna bile gelmedi, daha 1 ay olmadan işçileri eyleme sürüklüyor “ şeklindeki açıklamasına cevap verdi. 

31 Mayıs 2019 20:09
Hizmet-İş’ten Hürriyet’e yanıt

Ersoy; “Fatma Hanım İzmit belediye başkanı seçilip mazbatayı aldığı yaklaşık 2 ay oldu. Biz mazbatasını alır almaz diğer belediye başkanlarına olduğu gibi kendisinden de randevu istedik, diğer belediye başkanlarına hayırlı olsun ziyaretlerinin gerçekleştirdikten sonra, ikinci kez kendilerini seçimden önce KHK işçilerine verdikleri zam sözleri için ziyaret ettik.
 
Ancak İzmit belediye başkanı nedense başka sendikalarla 2 tur görüşme yapmasına rağmen yetkili olan sendikamızla bir türlü görüşme fırsatı bulamadı?  Biz özel kalem ve ekini ne en az 3 kez hayırlı olsun diyelim ama bizim işçilerimizin sorunları var,  temizlik işçileri diğer birimlerden çok çalışıyor işçilerimiz rahatsız. KHK çalışan işçilere seçim öncesi verilen zam sözü var. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri bir kısmı uygulama yaptı , diğerleri hazırlık yapıyor. Bu konuda işçilerimiz bizden haber bekliyor dememize rağmen oyalanmış ve randevu verilmemiştir.
 
Bu konuları 2 hafta öncede belediye başkan yardımcısını ziyaret ederek konular anlattık. Bu yaşadığımız sürecin benzerini de işten çıkarmalarda da yaşadık. İşçi çıkarmaları olunca bilgi istedik.  Bize verilmediği gibi Encümen üyeleri ve Ak Parti İzmit grup başkanına da verilmedi. Madem her şey çok şeffaf yürütülüyor niçin bilgiler  bizden ve kamu oyundan saklanıyor? işten çıkarılan temizlik işçilerinden 2 arkadaşımızla konuyu görüştüğümüzde bize verilen iş akdi feshi ile ilgili masanın üzerinde bir çok zarf olduğu da bu gizliliğin sebebi olarak algılanması doğal, netice itibariyle  işten çıkarılan veya daha fazla çıkarılma hazırlığı içindeki işçiler bizden ve kamuoyundan gizlenmiş taraflarla paylaşılmamıştır.”dedi.            

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner418

banner416