banner410

banner422

BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Ballıkayalara çevreciler sahip çıktı

İlimiz Gebze Tavşanlı Beldesinde yer alan Ballıkayalar Milli tabiat parkı kuzeyinden otoyol geçmesine karşı çıkan çevreciler Balıkayalalar parkı içinde basın açıklaması yaparak kararı eleştirdiler.  

17 Haziran 2019 19:12
Ballıkayalara çevreciler sahip çıktı

İlimiz Gebze Tavşanlı Beldesinde yer alan Ballıkayalar Milli tabiat parkı kuzeyinden otoyol geçmesine karşı çıkan çevreciler Balıkayalalar parkı içinde basın açıklaması yaparak kararı eleştirdiler.  Kocaeli Çevre Mühendisleri Odası ve İstanbul Çevre Mühendisleri Odasının ortak organizasyonu ile gerçekleşen basın toplantısında konuşan Kocaeli Çevre Mühendisleri Odası Başkanı Murat Sancak Yapılacak yolun 200 milyon yıllık doğaya zarar vereceğini belirterek bu kararın bir an önce durdurulmasını istedi.



İstanbul Çevre Mühendisleri Odası yönetim kurul üyesi Ömür Yaşayan ise yaptığı konuşmada ekolojik yıkımın durdurulması adına mücadelemizi sürdürüyoruz. Bu yol binlerce ağaç, bitki ve canlı türüne zarar verecek” dedi. Kocaeli Akamedik Odalar Birleşeni temsilcileri Kocaeli Orman Mühendisleri Odası, Kocaeli Ziraat Mühendisleri Odası, Kocaeli Tabipler Odası, Kocaeli Diş Hekimleri, Kocaeli Ekolojik yaşam derneği ve Ballıkayalar Milli Parkı içinde yapılan ortak basın açıklamasına destek verdi.

Kocaeli Ekolojik yaşam Derneği  (KEYAD) adına konuşan Dr. Mustafa Zengin Milli Parkın kuzey batı ucundan geçen yolun adının İstanbul- Kocaeli Karayolu olduğunu hatırlatarak yapılacak “yolda 3o dakikalık bir kısaltma getirecek ama bir daha bu doğayı bulamayız.Bu doğayı bir daha insan eliyle yapamazsınız.  ÇED raporu olumlu çıkan milli park içinden hiçbir yolun geçmesini istemiyoruz. Bu yoldan demiryolu da geçecek.Bu yanlıştan bir an önce dönülsün.. 30 dakika için doğayı heba etmeyin” dedi. Basın toplantısı sonrasında yüz kişiye yakın katılımcı Ballıkayalar vadi içinde teknik gezi gerçekleştirdi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner418

banner416