BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

banner401

Sedaş, İzmit'teki kesinti için ayrıntılı bilgi verdi

SEDAŞ, yüksek gerilim iletim hatlarını yenileyen TEİAŞ’ın (Türkiye Elektrik İletim A.Ş.) 154 Bin voltluk iletim hattı yatırım çalışmasında, güvenlik amacıyla SEDAŞ’ın 34 Bin Voltluk dağıtım hatlarını aşağıya aldığını açıkladı. Bu kapsamda SEDAŞ, internet sitesinde 1 Temmuz tarihinde İzmit’in merkezinde güvenlik gereği TEİAŞ İletim hattı yenileme ve yatırım çalışması kapsamında çok sayıda mahallede 8 saat süren elektrik kesintisi yaşanacağını internet sitesinden 2 gün öncesinde duyurdu. SEDAŞ ekipleri yanında, İzmit Belediyesi zabıta ekipleri de TEİAŞ ekiplerine çalışma yapılan yerlerde vatandaşların güvenliği ve trafiğin akışı için destek veriyorlar.  

01 Temmuz 2019 08:38
Sedaş, İzmit'teki kesinti için ayrıntılı bilgi verdi

TEİAŞ’ın İzmit Trafo Merkezi ile İzmit Otogarı arasında bağlantı sağlayan, 35 metrelik elektrik direklerindeki 154 Bin Voltluk yüksek gerilim iletim hatlarının direkler arasında montajı sırasında, yasal zorunluluk ve çevre ile halkın ve çalışanların iş güvenliği açısından,  SEDAŞ’ın  enerji hatlarını yere indirmesi isteniyor. SEDAŞ planlı kesintilerin koordinasyonunu sağlarken, TEİAŞ’ın yenilenen iletim hattı çalışmaları sırasında, bu hatların altında kalan SEDAŞ’ın  9 metrelik direklerindeki, abonelere elektrik verilen 34 Bin 500 Voltluk orta gerilim ve 400 voltluk alçak gerilim  iletkenleri için de çevre ve iş güvenliği için yasal ve zorunlu olarak elektrik kesintileri yapılıyor.  SEDAŞ müşteri memnuniyetini gözeterek, tüketicilerin önlemlerini alabilmeleri açısından SEDAŞ’ın web sitesi sedas.com adresinde TEİAŞ’ın iletim hattı çalışmalarının güvenlik amaçlı yapıldığını duyuruyor.  Ayrıca Sakarya, Kocaeli, Bolu ve Düzce’de sistemde kesinti olacak adreslerde, telefon bilgisi güncel olan ve kaydı bulunan tüketicilere de SEDAŞ tarafından SMS ile bilgi mesajı gönderiliyor.   
 
Merkezi mahallelerin her sokağında ve caddesinde kesinti olmayacak, ancak merkezdeki pek çok hane ve iş yeri TEİAŞ’ın iletim hattı yenilemesi kapsamında saat 09.00’dan saat 17.00’ye kadar planlı kesintiden etkilenecek. TEİAŞ!ın yenilenen iletim hattı altındaki cadde ve sokaklarda kesinti uygulanacak.  İzmit’in yanı sıra Dilovası’nda da çalışmalar yapılacak. Yine iletim hattı yenilemesine bağlı olarak Kartepe’de Doğantepe, Yuvacık, ve Uzunbey Mahalleleri bu kesintiden etkilenecek.  İzmit’te merkez mahalleler içinde Alikahya, Akarca, Cedit, Fatih, Çınarlı, Gültepe, Körfez, Yenidoğan ve Zabıtan, Hacıhızır, Ömerağa, Veliahmet, Karabaş, Terzibayırı, Orhan Mahallelerinin bazı bölgelerinde  TEİAŞ’ın iletim hattı yenilemesi kapsamında planlı kesintiler yapılacak. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner393