BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Kimseden görmediğim yardımı Büyükşehir’den gördüm

Büyükşehir Belediyesi’nin yardım elini uzattığı 65 yaşındaki Mümin Karaaslan; “Kimseden görmediğim yardımı büyükşehir belediyesinden gördüm” dedi. 

01 Temmuz 2019 15:59
Kimseden görmediğim yardımı Büyükşehir’den gördüm

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi sosyal projeler ile devletin şefkat elini vatandaşlara uzatıyor. Bu kapsamda hayata geçirilen projelerden yararlanan Mümin Karaaslan; “Kimseden görmediğim yardımı belediyemizden gördüm” dedi. 
 
 
MÜMİN AMCA’YA YENİ EV

İzmit ilçesi Kaynarca Köyü’nde yaşayan 65 yaşındaki Mümin Karaaslan’ın evi çeşitli nedenlerden dolayı hasar gördü. Mümin Amca oturulamayacak bir durumda olan evi için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne başvurdu. Büyükşehir Belediyesi Mümin Amcanın talebini karşılıksız bırakmadı. Devletin şefkat elini Mümin Amcaya uzatan Büyükşehir Belediyesi kendisi için yeni prefabrik bir ev inşa ediyor.
 
REFAKAT HİZMETİ

Mümin Amca, Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü’ne yaptığı prefabrik yardım talebinin onaylanmasıyla beraber yeni evi bitene kadar Barınma, Konaklama ve Sosyal Yardım Merkezinde misafir edilecek. Kalp ve akciğer hastalığı bulunan Mümin Amca, düzenli olarak Kocaeli Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinde kontrole gidiyor. Kimsesi bulunmayan Mümin Amca’ya Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığına bağlı Engelliler Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen “Geniş Ailem” projesiyle yardım edilerek refakat hizmeti veriliyor.
 
“EVİM PERİŞAN DURUMDAYDI”

Büyükşehir Belediyesi’ne ev için yardım istediğini ifade eden Mümin Karaaslan; “Köydeki evim çok perişan durumdaydı. Yatılacak bir durum yoktu. Kocaeli Büyükşehir Belediyesine müracaat ettim. Allah razı olsun bana sahip çıktılar. Şimdi harap haldeki eski evim yıkılacak, yerine yeni bir ev yapılacak”
 
“KALACAK YERİM YOKTU”

“Evim yıkılacağı için kalacak yerim yoktu. Beni de bu süreçte Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Barınma Merkezi’ne yerleştirdiler. Buradan çok memnunum. Bir ev ortamında. Bizimle güzel ilgileniyorlar”
 
“BANA AİLE ŞEFKATİ GÖSTERDİLER”

“Belediye’nin bana yaptığı yardımları ben kimseden görmedim. Kalp ve akciğer hastasıyım. Kocaeli Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi görüyorum. Okuma yazmam çok iyi değil. Bu süreçte bana yine Kocaeli Büyükşehir Belediyesi personeli refakat etti. Beni Barınma Merkezi’nden alıp hastaneye götürdüler. Belediye personelinin bana yardım etmesi çok güzel bir hizmet. Hastaneye refakat sırasında bana kendi ailesinden biriymişim gibi muamele ediliyor. Gördüğüm hizmeti kendi ailemden görmedim. Başta Belediye başkanımız Doç. Dr. Tahir Büyükakın olmak üzere tüm Büyükşehir personeline teşekkür ediyorum” dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.