BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Başiskele’de garibana 365 gün sıcak yemek

Başiskele'de sosyal dayanışma ve yardımlaşmanın güzel bir örneği olan Halil İbrahim Sofrası Aşevi’nin sıcak yemek hizmeti devam ediyor. 

01 Temmuz 2019 03:32
Başiskele’de garibana 365 gün sıcak yemek

Başiskele Belediyesi, hayırsever vatandaşların bağışları ve destekleriyle yapılan sıcak yemek hizmetiyle ilçede bulunan ihtiyaç sahiplerinin mazlum ve mahsun gönüllerini alıyor.
 
Yılın 12 ayında devam eden hizmetten Başiskele Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü "Yardım Komisyonu" tarafından tespit edilen yardıma muhtaç kişi ve aileler faydalanıyor. Yıl boyunca Başiskele’de 32 haneye ve onlarca kişiye hizmet verilen aşevinde, usta aşçılar her gün sağlıklı ve hijyenik ortamda 2 öğün 3 çeşit yemek çıkarılarak, ihtiyaç sahibi kişi ve ailelerinin evlerine kadar götürülüyor. İhtiyaç sahibi kişilerin rencide olmaması için gizlilik prensibine azami dikkat edilen Halil İbrahim Sofrası Aşevi hizmetiyle Başiskele Belediyesi, ilçede dayanışma ve yardımlaşma kültürünü tüm yıla yayıyor.
 
Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü, “"Sosyal belediyeciliğin anlamlı bir uygulaması olan aşevimizle, ilçede bulunan ihtiyaç sahibi komşularımızın sıcak yemek ihtiyaçlarını karşılıyoruz. ‘Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir’ hadis-i şerifi şiarıyla komşularımızı aç ve açıkta bırakmamak için büyük gayret gösteriyoruz.  Bu hizmetimizi yaparken de alan elin de, veren elin de birbirini görmemesine özen gösteriyoruz. İhtiyaç sahibi komşularımızın hayır duaları sayesinde dayanışma ve kaynaşmamız artacak ve hep birlikte ilçemize daha güzel hizmetler edeceğiz.” dedi.  
 
Halil İbrahim Sofrası Aşevi’nde ilçede ikamet edip cenazesi olan hanelere istekleri doğrultusunda taziye yemekleri de hazırlanarak dağıtımları gerçekleştiriliyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.