BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Körfezli hacılar dualarla uğurlandı

Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, Körfez’den kutsal topraklara gitmek için yola çıkan hacı adaylarının uğurlama törenine katıldı. Adaylar ilahiler ve dualar eşliğinde uğurlandı. 

31 Temmuz 2019 04:19
Körfezli hacılar dualarla uğurlandı

Diyanet İşleri Başkanlığı organizesinde kutsal topraklara gidecek olan Körfezli 67 hacı adayı, İlçe Müftülüğü önünde düzenlenen törenle uğurlandı. Törene; Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, İlçe Müftüsü Sabri Bağcı, belediye meclis üyeleri ve hacı adaylarının yakınları katıldı. Kur’an-ı Kerim tilaveti sonrasında ilk olarak İlçe Müftüsü Sabri Bağcı bir konuşma gerçekleştirdi. 
 
 
MANEVİ OLGUNLUK VE SEVİNÇ

İlçe Müftüsü Sabri Bağcı, “Bugüne kadar belki birçok yolculuk yaptınız ama bu yapacağınız kutsal yolculuk kadar değerlisi asla olmaz” dedi. Başkan Şener Söğüt de konuşmasında yapılan yolculuğun önemine değinerek, “Bu yolculuk, omuzlarınıza yüklenmiş olduğunuz ağırlıklardan kurtularak manevi bir olgunluğa ve sevinde ulaşmaktır” dedi.
 
DUALARLA UĞURLANDILAR
 
Binlerce insanın hac yolculuğu için manevi bir hasretle bekleyiş içinde olduğunu belirten Başkan Şener Söğüt, “Sizler gerçekten şanslısınız. Binlerce insanımız hacca gitmek için bekliyor. Rabbim sizlere oralara sağ salim ulaşmayı, bizlere hayırlı dualar göndermeyi nasip etsin” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından ilahiler eşliğinde hacı adayları otobüslere bindi, yolcu edildi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.