banner411

BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

banner401

Deprem Toplanma Merkezi kurulmalı

Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nin 20. yıldönümü dolayısıyla açıklamada bulundu. 

15 Ağustos 2019 16:32
Deprem Toplanma Merkezi kurulmalı

İşte o açıklamanın içeriği: 17 Ağustos 1999’da yaşadığımız Marmara Depremi, büyük yıkımlara yol açarak binlerce vatandaşımızın yaşamını yitirmesine, on binlerce vatandaşımızın ise zor bir hayata başlamasına yol açmıştır. 

Marmara Depremi’ nin büyüklüğü, etkilediği alanın genişliği ve sebep olduğu kayıplar, yaşanan doğa olayının ülkemizde son yüzyılın en büyük deprem felaketlerinden biri olarak kabul edilmesine neden olmuştur. Üzerinden yirmi yıl geçmesine rağmen yaşanan acılar ilk günkü kadar tazedir. Aynı acıların yaşanmaması için alınabilecek bir çok önlem, gerçekleştirilmesi gereken bir çok çalışma ile, böylesi bir felaketin unutulmamasını sağlamak hepimizin görevidir.

Gebze Ticaret Odası olarak bizler de; Odamızda düzenlediğimiz bilgilendirme seminerleri, TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Gebze Temsilciliği ile ortaklaşa gerçekleştirdiğimiz çalışmalar ve bölgemize bir “Deprem Simülasyon Merkezi” kazandırmak için yürüttüğümüz çabalarla böyle bir felaketin bir kez daha yaşanması durumunda en az zarar görme gayreti içerisindeyiz. Bu çalışmaların yanı sıra, bölgemize tam donanımlı bir “Deprem Toplanma Merkezi” kurulması gerektiğini de her platforma vurguluyor, bu alan için en uygun yerin Askeri Kışla olduğunu dile getiriyoruz. Dileğimiz, bu konularda bir an önce harekete geçilerek gerekli adımların atılmasıdır. 

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’ nin 20. Yıldönümünde, depremde kaybettiğimiz deprem şehitlerimizi rahmetle anar; deprem sonrası hayatına engelli olarak devam eden tüm vatandaşlarımızın Gebze Ticaret Odası olarak daima yanlarında olmaya çalıştığımızı belirtir, böyle bir doğa felaketinin bir daha yaşanmamasını dilerim.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner393