Tahsin Tarhan, “Dilovası yerleşkesi ve yapısı itibariyle sürekli göç alan bir bölgemiz. Aynı zamanda gelir durumu ve yatırımların en az olduğu bölge. Ne yazık ki iş bulmada zorlanan gençlerimizin uyuşturucuyla tanışma ve bağımlı olma yaşı her geçen gün düşüyor. Ekonomik zorluk çeken ve iş bulamayan gençlerimiz uyuşturucuyu psikolojik olarak kendilerine kaçış noktası olarak görüyor. Ancak bu durum daha kötü sonuçlara yol açıyor” dedi
SAĞLIK VE GENÇLİK BAKANLIĞI ORTAK PROJE ÜRETMELİ
Tahsin Tarhan, “Uyuşturucuyla mücadelede tek bir yumruk olarak gençlerimizi bu illetin pençesinden kurtarmalıyız. Türkiye genelinde uyuşturucunun hangi bölgelerde hangi yaş aralığında yüksek oranda kullanıldığı belli. Bu bölgelerden birisi de ne yazık ki Dilovası. Sağlık ve Gençlik Bakanlıkları bu soruna çözüm üretecek projelerle pilot bölgelerden başlamalı ve hem sağlık hem asayiş anlamında gençlerimiz kazanılmalıdır” dedi.
UYUŞTURUCUYA KARŞI TOPYEKÜN MÜCADELE
Tahsin Tarhan, “Ülkede şiddet, uyuşturucu, kadın cinayetleri artık her gün gördüğümüz bir tablo halini aldı. Bizler bu durumu kanıksayıp harekete geçmedikçe durulacak bir durum da söz konusu değil. Uyuşturucuyla birleştiğinde bu tür vahim olayların şekli ne yazık ki daha da kötü olabiliyor. İlgili Bakanlıkların, sivil toplum örgütlerinin, eğitim camisının bir an önce hepimizi bir araya getirecek bir proje ortaya koyması gerekmektedir” dedi.