banner411

BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

banner401

Başiskele Belediyesi vatandaşı mağdur ediyor

Başiskele Belediyesi, İmar Müdürlüğü Yetkilileri ve İmardan Sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı , Başiskekele halkına sürekli sorun çıkartıyor. Vatandaşlar Başkan Yasin Özlü’ye imar konusunda harekete geçmeye davet ediyorlar. 

17 Eylul 2019 11:52
Başiskele Belediyesi vatandaşı mağdur ediyor

Başiskele Belediyesi’nin Yuvacık Paşadağ mahallesinde yapmış olduğu imar uygulamalarında vatandaşları mağdur ettiği iddia ediliyor. Yuvacık Paşadağ mahallesinde arsası bulunan Ekrem Çelikiz, Başiskele Belediyesinin kendi arsalarını da kapsayan şuyulandırma çalışmalarında kendilerini mağdur ettiklerini iddia ediyor.

Çelikiz, yaptığı açıklamada , “Yuvacık Paşadağ Mahallesinde bulunan  arsamda  Başiskele  Belediyesi  şuyulandırma çalışması yapmıştır;  ve bu işlemin sonunda arsam  hisseli olduğu için kendi arsam bizim adımıza  parsellere ayrılamamıştır,  daha önce izaleyi-şuyu davası açarak taksim yapamadığımız   arsamızda Başiskele Belediyesi  kararı ile arsam  iki parsele bölünmüştür.  Arsamızdan DOP payı kesintisi %38.5 olarak uygulanmış , DOP payı olarak yola kesilen tutarın dışındaki kalan 

DOP payı oranı belediyenin arsamıza kendisini hisse olarak yazması gerekirken, Başiskele Belediyesi arsamızın en değerli yerini seçerek adeta emlakçılık yaparak 1116 m2 kendi adına parsel oluşturmuştur. Belediye aynı bölgede yaptığı şuyulandırma çalışmalarında diğer vatandaşların arsalarında yol çıkıldıktan sonra kalan DOP payı tutarını belediye hissesi olarak vatandaşların arsalarına yazmıştır. 

İmar Kanunu Herkese Eşit Uygulanmıyor 

İmar Kanunu, tüm vatandaşlara eşit bir şekilde uygulanmıyor, Belediye, imar kanununda kendisine verilen yetkiyi kötüye kullanmaktadır. Anayasada özel mülkiyet güvence altında olduğu halde Başiskele Belediyesi, imar kanununu kötüye kullanarak anayasayı da ihlal etmektedir.  Konu hakkında açıklamalarına devam eden Çelikiz, “ Başiskele Belediye Başkanı  Sayın Yasin Özlü ile görüştüm, Başkan Yasin Özlü, belediye adına arsamızdan çıkarılan parselin, belediye hisse fiyatından bize satılabileceğini iletti. Ben de bu durumu kabul edebileceğimi kendilerine ifade ettim.

Sorunun çözümü için bizi belediye başkan yardımcısı Ömer Soydan’a yönlendirdi. Ömer Soydan yaptığımız ilk görüşmede belediye başkanının direktifi konusunda işlemin yapılacağını bize iletti. Ancak daha sonraki hafta yaptığımız görüşmede bu bölgede yeni bir imar değişikliği yapılacağını ve bu imar değişikliği sonrasında yapılacak düzenleme ile bizim mağduriyetimizin giderilebileceğini tarafımıza ifade etti. Başkan yrd.  Soydan, bize imar değişikliği konusunda eksik ve yanlış bilgi vermiş, ve yeni imar planı ile mağduriyetimizi daha da artırmıştır. Ömer Soydan, kendisine yapmış olduğumuz ziyarette AK Partili belediyelere yakışmayacak bir üslup ile kibirli ve gururlu bir şekilde bizi oyalamış, “ağlamayan çocuğa meme vermezler” gibi sözlerle geçiştirmiş ve Başkan Yasin Özlü’nün talimatlarını yerine getirmemiştir. Mağduriyetimiz halen devam etmekte ve sorunumuz çözülmemiştir dedi.
 
Yeniden İmar Planı Sonrası Arsaya Yeni Bir Yol Daha Eklenmiş
 
Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, sürekli olarak belediye başkanlarını ve belediye yetkilerini vatandaşların sorunlarını çözmeleri konusunda uyarmalarına rağmen, Başiskele Beledeyesi İmar müdürü, İmar Müdürlüğü çalışanları ve Başiskele Belediye başkan Yrd. Ömer Soydan vatandaşları azarlamakta, kibirli ve gururlu bir şekilde vatandaşa tepeden bakmaktadır. Başiskele’nin daha önceki Ak Parti’li belediye başkanı bu kadro yüzünden tekrar yeniden aday yapılmamış ve yerine yeni başkan Yasin Özlü aday yapılarak seçilmiştir. 

Gönül Belediyeciliği düsturu ile hareket eden Başiskele Belediye Başkanı Yasin Özlü’den imar konularında vatandaşların sorunlarını çözmesini, Başkan Yardımcısı ve İmar Müdürü ile birlikte kibir ve gurur abidesine dönüşmüş Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Soydan’ı görevden almasını talep ediyoruz.   Çelikiz, Kocaeli Büyükşehir belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Başiskele belediye Başkanı Yasin Özlü ve Ak Parti Kocaeli yetkilileri ile Ak Parti genel merkezini harekete geçmeye ve sorunlarının çözüme kavuşturulmasını talep ediyor. Başiskele Belediyesi, imar konusu dışında oldukça başarılı işlere imza atmış bir durumda. Başkan Yasin Özlü’nün imar konusunda da vatandaşların sorunlarını çözmelerini Başiskele  halkı Belediye Başkanı Yasin Özlü’den talep ediliyor. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner393