BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

banner401

Emine Erdoğan’a Kandıra Bezi hediye ettiler

Ankara’da gerçekleşen 2.Uluslararası Coğrafi işaretler Zirvesi'nde Kültür ve Turizm Müdür Vekili Ercan Yamen ve ekibi Cumhur Başkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’a, Coğrafi İşaretler listesine alınan Kandıra Bezini hediye etti.  

20 Eylul 2019 15:14
Emine Erdoğan’a Kandıra Bezi hediye ettiler

Ankara Ticaret Odası (ATO) tarafından düzenlenen 2 Uluslararası Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın katıldığı törenle açıldı. 81 İlin katılım gösterdiği zirvede, 440’ı coğrafi işaret tescili almış 2 bin 500 ürün sergilendi. İl Kültür ve Turizm Müdürü Vekili Ercan Yamen listeye alınan Serap Ertaş’a ait Kandıra Bezin’ini Hereke Han Halı'dan Süheyla Sarı Yoldaş ile birlikte Erdoğan’a takdim etti.
 

ATO BAŞKANI HALI DOKUDU

MARKA Doğu Marmara Kalkınma Ajansı sponsorluğunda gerçekleşen ve Gebze Ticaret Odasın da destek verdiği programda Kocaeli’yi temsil eden Kültür ve Turizm Müdürlüğü, ilimize ait coğrafi işaret listesine alınan; İzmit Pişmaniyesi, Hereke Halısı, Karamürsel Sepeti, Kandıra Bezi ve coğrafi işaretler konusunda değerlendirmeye alınan; Yarımca Kirazı, Çenesuyu, Eşme Ayvası,
Gebze Çöreğini konuklara tanıttı, Büyük ilgi gören stant adeta ziyaretçi akınına uğradı. Pişmaniye, çörek, ayva, çene suyu ikramları ise uzun kuyruklar oluşturdu. Öte yandan ziyaretlere Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran’da eşi ile birlikte standımızı ziyaret etti ve Araştırmacı Ezgi Yeşilyurt’a katılımlarından dolayı plaket takdim etti. Başkan Baran daha sonra standı dolaşarak birde halı dokuması gerçekleştirdi. Ziyaretlerde Hikmet Kolonyalarına ait İzmit’e has Pişmaniye kokusu da konuklara ikram edildi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner393