Başkan Çeker yapmış olduğu yazılı açıklamada; “Birinci basamak sağlık kuruluşları vatandaşımız hastalanmadan sağlığının korunması için kurulmuş kuruluşlardır. Bu kuruluşlarda görev yapan bazı sağlık çalışanları sürekli periferde (sahada) gezici olarak görev yapmakta ve yoğun emek ve enerji harcamaktadırlar. Görevleri gereği mesailerini büyük bir bölümünü genellikle kurum dışında okullarda öğrencilere ve eğitim merkezlerinde vatandaşlarımız ile bir araya gelerek hastalanmadan sağlıklarını nasıl koruyacaklarını öğrencilere, vatandaşımıza teorik, pratik eğitimler vermekteler, bir kısım sağlık çalışanı ise vatandaşımızın sağlıklı su tüketmesi için şebekelerden su numuneleri almakta, klor ölçümleri yapmakta, işyerlerinde kontroller yapmak suretiyle vatandaşımıza hizmet sunmaktadırlar.
Görevleri gereği mesailerinin büyük bir bölümünü kurumun dışında yerine getirmeye çalışan sağlık çalışanlarına ödenecek ücret ve yolluklar 6245 sayılı Harcırah Kanununun 49. Maddesinde; Seyyar olarak vazife gören memur ve hizmetlilere ödenecek ücretleri belirtmiştir. Bu ücretler Seyyar olarak görev yapan memurlara yıl içerisinde iki kez 6 aylık dilimler halinde ödenmektedir. 10. Ay gelmesine rağmen 6. ayda sağlık çalışanına ödenmesi gerek seyyar görev tazminatlar ödenmemiş olup sağlık çalışanı mağdur edilmiştir.
Seyyar görev yapan Gezici görev yapan ebe, hemşire, sağlık memuru, çevre sağlık teknisyeni ve şoförler biran önce seyyar (gezici) görev yolluklarının yatırılmasını beklemektedirler. Yetkililerin gecikme ile ilgili açıklama yapmaması veya resmi yazı ile kurumları bilgilendirmemesi manidar olduğu kadar tam bir vurdum duymazlıktır. Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem);“Ücretliye/işçiye hakkını, teri kurumadan önce verin!” buyurmuştur. sözünü (Hadisi) Personele karşı sorumluluğunu unutmuş olan yetkililere hatırlatırız. Türk Sağlık Sen olarak çalışanlar adına konun takipçisi olacağız.