BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Depremden bu yana 20 yılda tabela bile koyamadılar

Geçtiğimiz hafta İstanbul’da meydana gelen 5.8 ‘lik Deprem kentimizde de yürekleri ağza getirdi. CHP PM Üyesi Kocaeli Milletvekili Haydar Akar Depreme ilişkin açıklamalarda bulunarak 20 yıl da tabela koymayı bile becerememişler, dedi. 

05 Ekim 2019 02:52
Depremden bu yana 20 yılda tabela bile koyamadılar

29 AĞIR HASARLI BİNA HALA DURUYOR

1999 Gölcük Depremi sonrasında İzmit 19, Başiskele 3, Derince 3, Körfez 3 ve Karamürsel 1 olmak üzere toplam 29 ağır hasarlı binanın hala yıkılmadığına dikkat çelen Akar, bu binalarda hala ikamet eden vatandaşlarımızın olmasının düşündürücü olduğunu söyledi. Binaların yıkılmama sebebi olarak Kocaeli İl Afet Müdürlüğü tarafından Akar’a verilen yazılı cevapta kat maliklerinin direnç gösterdiği ve bu yüzden ağır hasarlı binalarda yaşamların sürdüğü belirtildi.

331 ACİL TOPLANMA ALANI

Kentimizde orta hasarlı bina sayısının 1619 olduğunu belirten Akar, yer hareketleri izleme bakımında ilimizde 46 adet deprem gözlem istasyonunun kurulu olduğunu ancak yapılan çalışmaların çok yetersiz kaldığını bu tabloda 20 yıl da 20 cm yol alınamadığını gösterdiğini söyledi. Kocaeli de 331 Afet ve acil durum toplanma alanının güncellenerek e-devlet üzerinden sorgulamasının yapıldığını belirten CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, 5 ilçedeki 120 toplanma alanında standart tabelandırmasının tamamlandığı diğer alanların
tabelandırma çalışmalarının sürdüğünü bunun da bugüne kadar yapılmamış olmasının depreme yine Hazır Değiliz dedirttiğini söyledi. Toplanma alanlarının sadece toplanma yeri değil ayrıca acil ihtiyaçlara da cevap verecek şekilde olması gerektiğinin altını çizen Akar, deprem sonrasına da hazırlıklı olunmasının hayati önem taşıdığını söyledi.

2018 YILINDA LOJİSTİK DEPO KURULMUŞ

Depreme karşı alınan önlemlere ilişkin bilgi de veren Akar, AFAD’ın kendisine vermiş olduğu cevapta 2,5 yıllık periyotta 641 farklı yerde(okul, kamu ve özel kurumlar) da 106 bin kişiye afet eğitimi verildiğini yine 2018 yılında 100 günlük eylem planı kapsamında Kartepe de çadır, yatak, battaniye ve mutfak setlerinin bulunduğu 20 konteynırlı lojistik cep deponun kurulu olduğunu söyledi. Bu önlemlerin daha hızlı bir şekilde yapılması gerektiğini belirten Akar, vatandaşlarımızın da e devlet üzerinden toplanma alanlarını öğrenme, oturdukları mekanın deprem tehlikesi haritası
verilerine ulaşıp takip etmesi gerektiğini söyledi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.