banner410

BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Halkın gücü trene vagon ekletmeye yetmiyor!

Adapazarı Haydarpaşa arasında yolcu taşıyan Adapazarı treni halen Pendik-Adapazarı arasında hizmet veriyor, üstelik güzergahı da kısaltıldı. 

05 Ekim 2019 21:11
Halkın gücü trene vagon ekletmeye yetmiyor!

Köseköy, Derbent, 42 Evler, Koruma, Kuruçeşme tren istasyonları halen kapalı. Tren seferleri yetersiz.  Haydarpaşa garının kapalı olması Kocaeli ve Adapazarı illerinin ulaşımını olumsuz etkiliyor. 
 
MARMARAY Gebze –Halkalı arasında çalışmaya başladıktan sonra Gebze durağından Kocaeli ve Adapazarı istikametine gidecek yolcu talebini karşılamak için Adapazarı tren sefer sayısını artırılması gerekiyor. 
 
Daha önce karşılıklı 12 sefer yapan Adapazarı treni sefer sayısı sadece 4. Yolcu talebi olmasına rağmen hızlı tren çalışması sonrası sefer sayısı artırılmadı. 2011 yılına kadar yılda ortalama 5 milyon yolcu taşıyan ve yüzde yüz doluluk oranı ile çalışan treni tekrar faaliyete geçirilmeyiş sebebi resmi olarak açıklanmadı.
 
Sadece  4 vagon ile hizmet veren Adapazarı treni daha önce 6 vagon ile hizmet vermekteydi. Vagon sayısının durakların kısa yapılması sebebi ile artırılamayacağına dair bilgiler geliyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.