BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

banner401

Yandaş ve yalancı basın ne yapmaya çalışıyor?

Suriye sınırında Türkiye’de doğru kaçak geçişler sürerken Türkiye’de yaşayan Suriyeli sığınmacıların ülkelerine geri dönmeye başladığı ile ilgili algı yaratmayı amaçlayan haberlerin artması dikkat çekti.  

28 Kasım 2019 02:11
Yandaş ve yalancı basın ne yapmaya çalışıyor?

Suriye sınırından Türkiye’ye son günlerde binlerle ifade edilen kaçak geçişlerden söz edilirken, Türkiye’de yaşayan Suriyeli sığınmacıların ülkelerine geri döndüğüne yönelik servis edilen haberler dikkat çekti. Son olarak Esenyurt’tan 90 Suriyelinin ülkelerine dönek için yola çıktığına yönelik haberler geldi.
 
Türkiye’de yaşayan yaklaşık 4 milyon Suiryeli sığınmacı ve sığınmacılar için harcanan 40 milyar doların üzerindeki para tartışma konusu olurken iktidar kanadından ve iktidara yakın medya tarafından Suriyeli sığınmacıların ülkelerine döndüğüne yönelik haberler dikkat çekiyor.
 
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Soylu, terör örgütleri IŞİD ve PKK/YPG'ye karşı gerçekleştı̇rı̇len operasyonlar netı̇cesı̇nde 368 bı̇n 217 Surı̇yelı̇nin ülkesine geri döndüğünü açıklamıştı.Soylu’nun açıklamasına rağmen Türkiye’deki Suriyeli sığınmacı sayısında dikkat çeken bir azalma meydana gelmezken, Suriye sınırından günde yüzlerce kişinin Türkiye’ye kaçak giriş yaptığı belirtiliyor. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner393