banner411

BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

banner401

Hürriyet, Çayırköy'e can suyu verdi

İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, ÇEVKO ile işbirliğinde gerçekleştirdikleri ağaçlandırma projesi kapsamında Çayırköy’ün yeni akciğerlerini önce toprakla buluşturdu ardından can suyunu verdi. 

16 Aralık 2019 18:42
Hürriyet, Çayırköy'e can suyu verdi

İzmit Belediyesi ile Çevre Koruma ve Ambalaj Atıkları Değerlendirme Vakfı (ÇEVKO) işbirliğinde Çayırköy’deki 6 bin 750 metrekarelik alana 750 adet Toros Sediri fidanı dikimi, öğrencilerin ve bölge halkının yoğun katılımı ile gerçekleştirildi. Programa İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, ÇEVKO Genel Müdürü Ayhan Tokuştepe,  İzmit Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Aysun Bolat Kılıç, Zabıta Müdürü Hüseyin Demirkır, Çayırköy Muhtarı Aşir Akbaba, ağaçlandırma projesi için fidan bağışında bulunan kurumlar, şehirin dört bir yanından gelen öğrenciler, çeşitli sivil toplum kuruluşları ve bölge halkı katıldı.

 
KENTLER BETONA BOĞULMASIN
 
Yaklaşık 3 yıl sonra alanın belirgin bir şekilde ağaçlanacağını ifade eden İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, “Yeşilimiz, ağacımız yoksa, doğayı koruyamıyorsak canlı yaşamı tehlikededir. Bizde bu anlayışla yola çıkarak, ağaçlandırma projesi için alan temin ettik. Alana uzaktan bakıldığında belki başkaları için iyi bir inşaat alanı olabileceği düşünülebilir. Ancak biz istiyoruz ki kentler betona boğulmasın, can damarlarımız olan yeşil alanlarımız artsın” diye konuştu.
 
EN GÜZEL MİRAS
 
Gelecek nesillere bırakılabilecek en güzel mirasın yaşanılabilir yeşil alanlar olduğunu söyleyen Başkan Hürriyet, “Bu bölgede, bugün aramızda bulunan her yaştan vatandaşımız ile birlikte diktiğimiz fidanlarla nefes alanına kavuşacak. Katkı sunan herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu. Projeye katkı sunan fidan bağışçılarına teşekkür plaketlerini takdim İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, ardından fidanların dikimini bölge halkı ve katılımcılarla gerçekleştirdi. Programda İzmit Belediyesi tarafından katılımcılara çorba ikramında bulunuldu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner393