Türk sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker, Karamürsel İlce Temsilcisi Burhan Danacı, Karamürsel Devlet Hastanesi İş Yeri Baş Temsilcisi Mustafa Aşcı, Temsilci Murat Günel ve Delege H. Erkan Türkmen ile birlikte Karamürsel Devlet Hastanesinde görev yapan sağlık çalışanlarını ve sendika üyelerini ziyaret etti. Çalışanların sorunlarını dinleyen ve güncel gelişmeler hakkında çalışanları bilgilendiren Şube Başkanı Çeker ziyaret sonrası açıklama yaptı.
Yetkili ve Etkisiz Sendika Sayesinde Enflasyon Canavarı Çalışanın Mutfağına İndi.
Çeker yapmış olduğu açıklamada; Çalışma hayatında sorunlar her gecen gün ağırlaşmakta, iş yükü artmaktadır. Artan iş yükünün yanında ülkemizde yaşanan ekonomik kriz ile birlikte artan enflasyon karşısında çalışanlarının alım gücü düştüğünden çalışanlar geçim sıkıntısı çekmektedir. Dördüncü Toplu sözleşme döneminde yetkili ve etkisiz sarı sendika sayesinde enflasyon canavarı çalışanın mutfağına indi.
Temmuz Ayında Hemşirenin Maaşına 278,66 TL Zam Yapılmıştır.
Çalışanların maaşlarının enflasyon karşısında erimesine birde gelir vergisi kesintilerinin yüksek olması çalışanları çanından bezdirdiğini yapmış olduğumuz ziyaret ile yerinde tespit ettik. Meslek hayatında 28 yıllık hizmeti olan Dört yıllık yüksek okul (lisans)mezunu bir hemşire 15 Temmuz 2019 tarihinde yılın ikinci altı ayı için Enflasyon Farkı ile Temmuz ayında Hemşirenin maaşına 278,66 TL zam yapılmıştır.
Temmuz Ayındaki Zam Artışı Altı Ayda Yüzde 94 eridi.
15 Temmuz 2019 tarihinde Hemşirenin maaşına yapılan 278,66 TL zam gelir vergisi sayesinde mum gibi eriyerek 15 Kasım 2019 tarihinde 16,65 TL düşmüştür. Temmuz ayında verilen zam yaklaşık olarak yüzde 94 erimiştir. Sağlık çalışanları yüksek oranda kesilen gelir vergilerine kurban edilmektedir. Böylesine ağır gelir vergisi sağlık çalışanını mutsuz etmektedir. Vergi sistemindeki adaletsizlik, gelir dağılımını olumsuz yönde etkileyen etkenlerin başında geliyor.
Ücretli Çalışanlar İçin Farklı Bir Gelir Vergisi Tarifesi Belirlemesi Gerekmektedir.
Özellikle çalışanların ödediği vergi miktarı, birçok işadamını ve esnafı geride bırakırken, çalışanlardan kesilen ve kaynağından toplanan hazır vergi, devletin ana gelir kaynağı haline gelmiş durumdadır. Hükümet yıllardır, vergi toplamanın en kolay kaynak olarak çalışanlar üzerindeki vergi yükünü, giderek artırmakta bulmuştur. Bu mağduriyetin giderilmesi için ya her yıl maaş zam artışlarında, vergi adaletsizliğini de hesaba katarak belirlemek veya ücretli çalışanlar için farklı bir gelir vergisi tarifesi belirlemesi gerekmektedir.
Çalışanların Üzerindeki Vergi Oranı Azaltılmalı.
Çalışanların üzerindeki vergi oranı azaltılmalı, gerçek enflasyon üzerine refah payı konarak memur maaşları yeniden revize edilmeli, büyümeden kamu çalışanlarına mutlaka pay verilmelidir. Vergi dilimleri nedeniyle memurun ekonomik kayıp yaşamasının önüne geçilmelidir.” Diyerek sözlerini sonlandırdı.