banner410

banner422

BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Suriyelilere harcanan para 4 tane Kanal İstanbul’a denk!

Türkiye’de yaşayan Suriyeli sığınmacılar için harcanan para dudak uçuklatıyor. Suriyelilere harcanan para 40 milyar doların üzerine çıkarken, güncel dolar kuru ile 235 milyar liraya dayandı. Bu para, 4 tane Kanal İstanbul’un yapım maliyetine denk geliyor.  

17 Ocak 2020 12:15
Suriyelilere harcanan para 4 tane Kanal İstanbul’a denk!

Türkiye’de yaşayan milyonlarca Suriyeli sığınmacı için AKP iktidarı için harcanan paralar tartışma konusu olmaya devam ediyor. Suriyeli sığınmacılar için harcanan paralarla ilgili yapılan son açıklamaya göre sığınmacılara harcanan para Türk vatandaşları için yapılan sosyal yardımları katladı. AKP Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya, Suriyeliler için şu ana kadar 40 milyar doların üzerinde para harcandığını belirtirken, sosyal yardımlar için ise 55 milyar liranın ayrıldığını söyledi.
 
Suriyeliler için harcanan para güncel dolar kuru ile birlikte 235 milyar aşarken, Türk vatandaşları için harcanan sosyal yardımların tutarının 55 milyar lirada kalması dikkat çekti.AKP’li Kaya, sosyal yardımlarla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Ülke olarak sosyal yardımlara daha çok mali kaynak ayırdık. “Böylece daha fazla ihtiyaç sahibi haneye ulaştık. Sosyal yardım ve hizmetlere ayrılan mali kaynak 2002 yılında 1.6 milyar TL iken, 2019 itibariyle bu miktarı 33 kat artırarak 55 milyar TL'ye yükselttik.

”“SURİYELİLERE HARCANAN PARA 40 MİLYAR DOLARI GEÇTİ”

Fatma Betül Sayan Kaya, Türkiye’deki sığınmacıların durumuyla ilgili ise şunları söyledi:"Türk milleti, sahip olduğu inanç, kültür ve insani değerleri sebebiyle tarihin hiçbir döneminde mağdur ve mazlumlara asla sırtını dönmemiştir. Bugün ülkemiz, yaklaşık 3.7 milyon Suriyeli kardeşimizi misafir etmektedir. Suriyeli kardeşlerimize her alanda hizmet sunabilmek için ensar ve muhacir bilinciyle hareket ettik, hiçbir karşılık beklemeksizin seferber olduk. Bugün sivil toplum kuruluşlarımızla birlikte hükümet olarak Suriyeli kardeşlerimize yaptığımız yardımların değeri 40 milyar doları aşmış durumdadır.

"4 TANE KANAL İSTANBUL’A DENK

Suriyeliler için harcanan 40 milyar doların üzerindeki para ekonomide son dönemde derinleşen kriz ve artan bütçe açığını yeniden gündeme getirdi. 2019 yılında üst üste 3 çeyrek daralan ekonominin yıl sonu rakamlarına göre çok yüzde 0,2 gibi çok hafif bir büyüme göstermesi beklenirken, bütçe açığı ise 123 milyar liraya dayandı. Ayrıca yapılan hesaplara göre Suriyelilere harcanan parayla 4 tane Kanal İstanbul yapılabiliyor. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner418

banner416