Yeniden Refah Partisi İzmit İlçe haftalık toplantısını ilçe binasında, Yönetim kurulu üyelerinin katılımları ile gerçekleştirildi.
Toplantıda birim raporlarının alınmasından sonra konuşan İzmit İlçe Başkanı Musa Kahya; “ Şehirlere ruh katan, yaşayan insanların birbirleriyle olan ilişkileridir. Bir şehre gelen idareci olarak, o şehrin kaldırımlarını yapmak, çöplerini toplamak herkese suyunu adil bir şekilde paylaştırmak, yeşilliklerini aktarmak asla değildir.'
'Elbette bunlar yapılması gereken işlerdir. Asıl olan metropol bir il veyahut ilçeye yerel idareci olabilmek, öncelikle herkesin gözünün önünde olduğu bir şehri ve yahut ilçeyi "dünya markası" haline getirebilmeyi gerektirmektedir.'
'Yerel yöneticilik, idarecilik bunu gerektirmektedir. Yerel yöneticilik ve iradecilik israfı önlemektir. İdarecilik halk ile kaynaşmak, dertleşmek, halkın değerli fikirlerinden istifa etmek demektir. '
'Yerel yöneticilik halkının maddi ve manevi değerlerine, şehrin kültürel mirasına sahip çıkmak demektir. İdarecilik demek, makam koltuğunda kibirle oturmak demek değildir. Şeref ve itibar alçak gönüllülük ve mütevaziliktir. Şeref ve itibar kılık kıyafet, makam, mevki, şan ve şöhrette değildir.
Yerel'de önemli konulardan bir tanesi Kandıra.
Karadeniz'e kıyısı olan turizm ilçesi, yeşili, doğası tarım arazi ile meşhurdur. İlçemize bir meşhurluk daha katmak istedik. Bundan sonra Kandıra'mız çöp fabrikası ile anılacaktır.
Çöp fabrikası, kurulmak istenen bölgede, gıda ihtisas organize sanayi bölgesi, yanında cezaevi. Evet çöp fabrikası zaruri bir ihtiyaç ise, ki olabilir bunun fizibilite çalışmaları halka açılmalıydı, halk bilgilendirilmeliydi.
Fizibilite çalışması yapıldıysa kamu oyunda paylaşılmalıydı. Bakın birileri bu milleti sokağa dökmek istiyor. Sizlerde buna çanak tutmayın. Dikkatli olmak gerekir. Yapılan mitingte açılan pankartlara bakalım ne yazıyor. Kartepeye kar fest, Kandıra'ya çöp fest,
MİLLİ ATA TOHUMLARINI ÇÖPLÜKTEMİ ÜRETECEĞİZ.
Milli ATA tohumlarını çöplükte mi üreteceğiz? Tarıma çöp dökmeyin" gibi pankartlar ve slagonlar. Belediyemizin bir slagonu vardır "sağlıklı yaşam sağlıklı çevre" lütfen bu slagona sadık kalalım. Bir slogan daha vardı "gönül belediyeciliği." Gönül belediyeciliği demek Barış Pınarı harekat bölgesinde şehit olan yavrularımızın ertesi gününde Kartepe'de İrem Derici ile canlı DJ ve sınırsız dans demek değildir. Kocaeli şehri, insanların yüzlerinin güldüğü bir şehir olacaktır diyor idarecilerimiz. Kar, müzik, eğlence, step, jumbo, yoga, festival sınırsız dans. Alın size mutlu Kocaeli.
Değerli il ve ilce yöneticileri; Lütfen sokağa çıkın halkla kucaklaşın, dertleşin, koklaşın, esnafın akan göz yaşlarına merhem olacak çalışmaları anlatın. Kocaeli ve İzmit'i gülümsetin. Sloganlarla İzmit gülümsemiyor. İzmit ve Kocaeli icraatlarla ve çalışmalarla gülümser. Gönül belediyeciliği o zaman olur. Sizlerden dileğim, şehrimizin siyasi parti başkanlarıyla, sivil toplum başkanlarıyla, muhtarlara vel hasılı herkesle şehrimizin "Dünya markası"olması için acilen bir toplantı, panel veya açık oturum yapmanızı istiyoruz, bekliyoruz.”dedi.