banner411

BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

banner401

Türk bayrağına hakaret kabul edilemez

Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı, Türkiye Kamu Sen Denetleme Kurulu üyesi Ömer Çeker Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Derince Eğitim Araştırma Hastanesi İş Yeri Temsilcileri ile Şube de toplantı yaptı. Toplantı sonrası yazılı açıklama yaptı.  

01 Şubat 2020 22:55
Türk bayrağına hakaret kabul edilemez

Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı, Türkiye Kamu Sen Denetleme Kurulu üyesi  Ömer Çeker Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Derince Eğitim Araştırma Hastanesi İş Yeri Temsilcileri ile Şube de toplantı yaptı. Toplantıya Derince İlçe Temsilcisi Fatma Özcan, Temsilci Aysun Demet, Serap Koçhisar, Mehmet Sadık Zafer, Nermin Kırlıoğlu’nun katılımı ile gerçekleştirilen toplantıda sağlık çalışanlarının çalışma hayatında yaşamış oldukları sorunlar ve çözümleri değerlendirildi. Toplantı sonunda Şube Başkanı Çeker Avrupa Parlemantosu’nda Yunan Milletvekili Ioannis Lagos denilen soysuzun Türk bayrağını yırtması hakkında yazılı açıklama yaptı.
         
 
Çeker yaptığı yazılı açıklamada “ Bayraklar milletlerin bağımsızlık sembolüdür. Bayrağa saygı göstermek, o millete devletine,  saygı göstermektir.  Bayraktan bayrağa ise fark vardır. Kimi devletlerin bayrakları elle çizilip teslim edilmiş, Kimleri ise kanı, canı ve şehitleriyle bayrağa rengini ve şeklini vermiştir. İşte bizim Bayrağımız, Türk bayrağı şehitlerimiz kanıyla rengini, inancımız ve ideallerimizle şeklini bulmuştur. Bizim için her şeyden ve herkesten değerlidir. Şehidimizin son örtüsüdür. Selam vermeden geçen kuşun yuvasının bozulacağı kutsalımızdır.
 
Bunun içindir ki Türk milleti Bayrağına can alır, can verir. Kıbrıs’ta Türk Bayrağına uzanan elin bayrağa uzanan elin nasıl kırıldığı daha dün gibi hafızalarımızdadır.  Avrupa Parlamentosu’nda Yunan milletvekili Ioannis Lagos denilen alçak Türk bayrağını yırtmıştır. Bu şahsın ataları da bu tür alçaklıkların sahipleriydi, ama bizim atalarımız bayrağa saygıda dünyaya ders vermişlerdir; Gazi Mustafa Kemal Atatürk her tarafı  çiçeklerle bezenmiş bir otomobil ile İzmir  Karşıyaka ‘ya gidip köşke girmiş. Bir de ne görsün!  Mermer merdivenlerde yere serilmiş kocaman bir Yunan Bayrağı...
       
Gazi sormuş
– Nedir bu?
 Halk anlatmış :
– Yunan Kralı bu eve girerken bu basamaklarda Türk bayrağını çiğnemişti, Paşam! …
Gazi kaşlarını çatmış ve demiş ki:
– Hata etmiş!…  Ben bu hatayı tekrar edemem. Bayrak bir milletin şerefidir, ne olursa olsun yerlere serilmez ve çiğnenmez, kaldırınız!
Türk Bayrağına el uzatan  şahsiyetsizi bir kez daha kınıyoruz. Hadsiz alçağa haddi bildirilmeli, Türk bayrağının kutsallığı hatırlatılmalıdır” dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner393