BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

İzmitli sanatçılar şöhrete koşuyor

Tanıl Özbek, Fehmiye Çelik ve Murat Türkücüoğlu belki adlarını duydunuz. Bunlar İzmitli sanatçılar. Son yıllarda sosyal medyaların yaygınlaşması üzerine birçok genç şöhret yollarını buralarda aramaya çalışıyor ama yukarıda bahsettiğiz üç sanatçı İzmit’te Şöhret kapıların sınırlarını zorluyor ve klipleri binlerce kez izleniyor.  

04 Mart 2020 21:31
İzmitli sanatçılar şöhrete koşuyor

İzmit’te doğmuş büyümüş ve halen izmitle bağlarını sürdüren bu gençler, belki iş gereği istanbul’dalar ama bir ayakları hep İzmit’te. İşte gelin bu İzmitli sanatçılarımızı hep birlikte tanıyalım. 

 
Tanıl Özbek İzmit doğumlu. Liseden mezun olduktan sonra Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Konservatuvar sınavlarını kazandı ve yan fülüt ile eğitimini sürdürdü. “Efkar”, “Oku canıma” ve Çalın Davulları”adlı youtube çalışmalarıyla dikkatleri üzerine çeken Tanıl,  ilk singlesi olan “Kokum gelir”ile zirve yaptı. Hemen sonrasında  “Pervane “ adlı teklisiyle gönülleri fetetti.  16 yıllı aşkın müzik kariyerinde besteleri birçok ünlü sanatçının albümünde yer almış olan Tanıl, iki ay sonra üçüncü bir klibinin çıkacağını gazetemize müjdeledi. Tanıl Özbek, önümüzdeki aylarda bir yaz şarkısıyla müzik sevenlerin karşısında olacak. Tanıl halen İstanbulda profesyonel müzisyenlik hayatına devam ediyor. Şarkısına bu linkten ulaşabilirsiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=M-Rvsia7KBg

 
Murat Türkücüoğlu küçük yaşlarda İzmit’e geldi. İzmitte büyüdü veailesi halen izmitte. Murat Türkücüoğlu söz yazarlığı yaptı. Birçok sanatçıya beste verdi. “Aslımın Sureti”, “SIR GİBİ” youtube için müzik çalışmaları yaptı. Türkiye’nin en önemli müzisyenleriyle istanbul’da çalışma fırsatı buldu. Türkücüoğlu kendi yazıp bestelediği ilk tekli singlesi olan “İtiraf” şarkısı ile müzikseverlere merhaba dedi. Çalışmanın prodüktörlüğünü Yüksek Sound üstlendiği klipte ayrıca ülkemizin değerlin müzisyenlerinden kemanda Adnan Karaduman ve klasik gitarıyla Selahattin Güzelel yer aldı. Murat, gazetemize önümüzdeki aylarda çıkacak ve 7 bestesinin yer alacağı albüm için müjde verdi. 
 
Gelelim Fehmiye Çelik’e,  İzmit doğumlu. 1957 yılında Makadenya’dan Türkiyeye göç eden Rumeli müziksever bir ailenin kızı. İstanbul Boğaziçi Üniversitesi'ndeki öğrencilik yıllarında başladığı müzik çalışmalarını, Boğaziçi Gösteri Sanatları Topluluğu (BGST) bünyesinde devam ettirdi.  “ 45’lik şarkılar” projesinde reji olarak görev yapıp, aynı projenin  “60’lardan 70’lere Şarkılar” adlı kitabı yayına hazırladı.“Kardeş Türküler” ve “ Gayda istanbul”  topluluklarında solist, söz yazarı ve besteci olarak yer aldı. “Gayda İstanbul” grubu olarak 2009 yılında çıkardıkları “ Balkanlardan gelen  hep soğuk hava olmaz a!..” mottu’lu albümle tanıdığımız Fehmiye Çelik, Türkiyenin önde gelen sanatçıları Sezen Aksu- Canan Erçetin ile düet yaptı. “TRT MÜZİK” Televizyon Kanalında 3 sezon ve 39 bölümden oluşan “Yüzyıl da Geçse” adlı programında Balkan müzikleri sundu. “ Kardeş Türküler’le 15 yılın Öyküsü” ve “Aşrı Memleket” adlı kitabın yazarlarından arasında olan sanatçı “Açıkradyo” adlı kanalda Balkan müziklerin yer aldığı “Gayda” programını sundu. Birçok yurt içi ve yurt dışı konserlere katılıp binlerce seyircinin karşısına çıktı. Sanatçının “Gayda İstanbul” olarak yeni çıkardığı “ İstanbulun orta yeri” adlı klibi daha ilk günlerden beğeni toplayıp ilgi gördü. Sanatçı singlesi için “Bebeğini uyuturken istanbul’u betimleyen Rumelili bir annenin ağzından dökülmüş ninnidir. Aynı zamanda yüreğindekileri de yavrusuyla paylaşıp dertleşen, hüzün ve hasret kokan türküdür” dedi.

https://www.youtube.com/watch?v=zfEX8iDdMJM

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.