banner411

BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

banner401

Sağlık çalışanları adına bakanlığa seslendi

Sağlık Bakanlığının Döner Sermaye Yönetmeliğinde yapmış olduğu değişikliğin sağlık çalışanlarının beklentilerini karşılamaktan uzak olması nedeniyle Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı, Türkiye Kamu Sen Denetleme Kurulu üyesi Ömer Çeker basın açıklaması yaptı. 

05 Mart 2020 21:35
Sağlık çalışanları adına bakanlığa seslendi

İşte o açıklamanın içeriği: Sağlık Bakanlığına bağlı kurum ve kuruluşlarda görev yapan personelin katkısı ile elde edilen Döner Sermaye gelirlerinin, personelin performansına göre dengeli ve adil bir şekilde dağıtılmasına ve oranların günümüz şartlarına uygun bir şekilde yeniden belirlenmesine yönelik  sağlık çalışanlarının beklentileri ne yazık ki hayalden öte geçmedi.
 
Sağlık Bakanı Yardımcısı Halil Eldemir, geçtiğimiz günlerde Malum Sen’in (Sarı Sendikanın) düzenlediği bir toplantıya katılarak yaptığı konuşmada, yıllardır  sağlık çalışanlarını mağdur eden döner sermaye sistemi ile ilgili herkesi memnun edecek adaletli bir döner sermaye düzenlemesi için bir çalışma yürüttüklerini  söylemişti. Sarı sendika bu açıklamayı sağlık çalışanlarına müjde olarak duyurmuştu.
         
Her yıl üye sayısının belirleme takvimi olan Mayıs ayına yaklaşıldığı tarihlerde Sarı sendika  Sağlık Bakanlığı  üst düzey yetkililerinin iştiraki ile yaptığı toplantılarda, sağlık çalışanlarına yalan vaatlerle mesaj vermeye çalışması sendikacılığın getirilmeye çalışıldığı durumun vahametini göstermektedir.
         
4 Mart 2020 tarihinde yayınlanan döner sermaye düzenlemesi ile hekim dışı çalışanlar arasındaki fark daha da açılmıştır. Sağlık hizmetlerinin bir ekip anlayışı içinde yürütülmesine yönelik temel ilke hiçe sayılarak yapılan döner sermaye düzenlemesi, Hekim dışı personelin moral ve motivasyonunu bozmuştur. Bu düzenleme ile sağlık personeline dağıtılan döner sermaye ek ödeme miktarında her hangi bir artış söz konusu olmamıştır. 
           
Düzenlemenin içeriğinden haberdar olmayan bir sendikanın, yetkili sendika olarak sağlık çalışanlarını temsil edemediğini, haklarını koruyamadığı, adaletsiz düzenlemelere karşı mücadele edemediği apaçık ortaya çıkmıştır. Döner sermaye düzenlemesini müjde olarak duyuran Sarı sendika sağlık çalışanlarına bu hezimeti nasıl anlatacağını merakla bekliyoruz.
         
Buradan malum sendikanın çıkarlarına alet olan sağlık bakanlığı yetkililerine de sesleniyoruz. Ülkemizin birlik ve beraberliğine en çok ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde, siyasi konjonktürün şekillendiği bu ortamda, sendikalar ve sivil toplum kuruluşları arasında her hangi bir ayırım gözetmeksizin, tüm sendikalara eşit mesafede bir yaklaşım içinde seviyeli bir tutum sergilemeleri  oldukça önem arz etmektedir. 

Sağlık çalışanları ile ilgili yapılacak düzenlemelerde sadece yetkili sendikanın görüş ve önerilerinin alınacağı ile ilgili hiçbir düzenleme yoktur. Bu nedenle tüm sendikalardan temsilcilerin katılımı ile bir kurul oluşturularak alınan görüş ve öneriler doğrultusunda düzenlemeye gidilmesi çalışanların temsil edilmesi bakımından ve katılımcı demokrasinin işlevliği açısından gereklidir.   

1 Nisan da uygulamaya geçecek döner sermaye düzenlemesinin geri çekilerek çalışanların beklentisi yönünde revize edilmelidir. Hekim dışı sağlık çalışanlarının ek ödeme oranlarının da arttırılacağı yeni bir döner sermaye düzenlemesi yapılması gerekir.

Aksi halde sağlık çalışanları kendilerini üzgün ve kırgın hissedecek, üvey evlat muamelesi görecektir. Türk sağlık sen olarak bizler bu duruma asla müsamaha göstermeyecek ve kabullenmeyeceğiz. Sağlık Bakanlığının Döner Sermaye Yönetmeliğindeki yeni düzenlemesi ile dağa fare doğurtmuştur. Sağlık çalışanları adına Türk Sağlık Sen olarak Sayın Sağlık Bakanına açık çağrımız çalışanların beklentilerini karşılayacak şekilde yönetmelik revize edilsin.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner393