BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

O görüntülerden sonra yasak kararı alındı

Corona virüsü salgını nedeniyle asker uğurlaması yasaklandı. 

21 Mart 2020 02:11
O görüntülerden sonra yasak kararı alındı

İçişleri Bakanlığı 81 il valiliğine asker uğurlama töreniyle ilgili bir yazı göndererek, valiliklerden askere uğurlama törenlerinde vatandaşların toplu olarak bir araya gelmesi corona virüsü salgını riskini artıracağı için bu faaliyetlerin geçici süreyle gerçekleşmesine izin verilmemesini istedi. Dün ortaya çıkan bazı görüntüler tepki çekmişti.İçişleri Bakanlığı, 81 il valiliğine yazı göndererek, asker uğurlama törenlerinin corona virüsü tehdidi nedeniyle geçici süreyle yapılmaması için karar alınmasını, uymayanlar hakkında idari ve adli işlem yapılmasını istedi.

Bakanlık, valiliklere gönderdiği yazıda, corona virüsü salgınının yayılmasını önlemek amacıyla vatandaşların toplu olarak bulunduğu bazı umuma açık yerlerin faaliyetlerinin durdurulması, düğün, konferans, seminer gibi toplantıların geçici süreliğine ertelenmesi gibi farklı tedbirler alındığı hatırlatıldı.
 
GEÇİCİ SÜRE
 
Bu tedbirlere ilave olarak; askere alma süreci kapsamında, askere gidecek olan vatandaşlar için toplu askere uğurlama törenlerinin düzenlendiği, bu durumun salgın riskini artıracağı değerlendirildiğinden, bu tür faaliyetlerin geçici süreliğine gerçekleşmemesi gerektiği bildirildi.
 
Toplu yapılan askere uğurlama törenlerinin corona virüsü salgın riskini artıracağına dikkat çekilerek, bu faaliyetlerin, geçici süreyle gerçekleşmesine izin verilmemesi için il-ilçe umumi hıfzıssıhha kurullarından gerekli kararların alınarak, vatandaşlara duyurulması istendi. Ayrıca kararlara uymayanlar hakkında gerekli idari ve adli işlemlerin yapılması talep edildi. Dün ortaya çıkan bazı görüntüler asker uğurlama görüntüleri tepki çekmişti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.