BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Kavurucu sıcaklar geliyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava durumuna dair son tahminlerini yayınladı. Yayınlanan tahminlere göre henüz mayıs ayında kavurucu sıcakları yaşayacağız. Bazı noktalarda 40 derecenin üzerine çıkacak sıcaklar bunaltıcı bir etki yaratacak. Sıcakların yanında Afrika'dan çöl tozlarının da geleceği tahmin ediliyor, hava hafta sonu sarı bir renge bulanabilir... 

13 Mayıs 2020 10:58
Kavurucu sıcaklar geliyor!

Yaz bu sene erken geliyor ve tahminlere göre bu hafta sonu yaz havasını ciddi şekilde hissedeceğiz. Hava durumu tahmin haritasına göre bugünden itibaren yükselişe geçecek olan sıcaklıklar hafta sonu 40 derecenin üzerine çıkacak. İstanbul’da 33 dereceye ulaşacak olan sıcaklıklar, Ankara’da 35, İzmir’de ise 37 dereceye kadar çıkacak.
 
KAVURUCU SICAKLAR ERKEN GELİYOR
 
Henüz mayıs ayının ortalarında olmamıza rağmen kavurucu sıcaklıklar yurda giriş yapacak. Meteoroloji’nin tahminlerine göre Ege ve Akdeniz’in kıyı kesimlerinde hava sıcaklıkları 40 derecenin üzerine çıkacak. Aydın’da cumartesi günü sıcaklıkların 44 dereceye ulaşması bekleniyor. Mayıs ayının ortalama değerlerinin çok daha üzerine çıkacak olan sıcaklıklar rekorlar getirebilir.
 
SICAKLARIN YANINDA ÇÖL TOZLARI DA GELİYOR
 
Hafta sonu yurdu etkileyecek olan sıcakların yanında çöl tozları da Afirka üzerinden yurda giriş yapacak. Çöl tozları havada sarı bir görüntü oluşturarak görüş mesafesini düşürebilir.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.