BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

banner401

SP'li başkandan o görevlendirmeye tepki

Dilovası'nda ilçe Milli Eğitim Müdürlüğünde vekaleten Şube Müdürü olan Songül Dereli'nin Dilovası Belediyesi’nde Başkan Yardımcısı olarak görevlendirilmesine SP Dilovası İlçe Başkanı Erkan Bilikli de tepki gösterdi. 

15 Mayıs 2020 09:30
SP'li başkandan o görevlendirmeye tepki

Hayalet müdür olarak anılan Songül Dereli'nin Dilovası Belediye Başkan yardımcılığına atanmasını hayretle karşıladıklarını açıklayan Saadet Partisi Dilovası İlçe Başkanı Erkan Bilikli şöyle konuştu:  İlçemizde bu günlerde hayalet müdür olararak anılan Songül Dereli hanımefendinin belediye başkan yardımcılığına atanmasını hayretle karşılamış bulunmaktayız. Kendisi hakkında bir çok iddia ve olumsuz durum olmasına rağmen böyle önemli bir makama getirilmesindeki tek amaç önümüzdeki aylarda ilçeye milli eğitim şube müdürü olmak için atılan torpilli bir adımdan başka bir şey değildir.
 
HAK YENİLMESİ İÇİN Mİ YAPILDI?
 
Mevzuata baktığımızda bakanlığa verilen yetki çok istisnai zamanlar ve durumlar için geçerlidir. Bu istisnai şartlar; çok yetkin, alanında uzman, ve deneyimi olanlar için geçerlidir. Yoksa eş, dost, akraba, yeğen, amcasının oğlu gibi sıradan, herhangi bir becerisi olmayan kişilerin, birilerinin hakkı yenilerek haketmedikleri koltuğa getirilmeleri için yapılmamıştır.
 
ATADIKLARI KİŞİLERİN NE BECERİSİ, NE TECRÜBESİ YETERLİ
 
Ancak ne yazık ki AKP'li bakanlar yetkiyi olağan hale getirerek istedikleri torpilli kişileri, istedikleri zaman istedikleri yere atama yoluna gittiklerine şahit oluyoruz. Çünkü atadıkları kişilerin normal şartlarda, ne kıdemi ne becerisi ne tecrübesi yeterlidir. Ne de sınavlarda gereken puanı alma becerisine sahiptirler. Dolayısıyla burada alenen siyasi otoritelerin belediye başkanları, milletvekilleri, bakanları ve bunların yakınları üzerinden torpilli bir şekilde hülle yoluyla atamalar yaptıklarına şahit oluyoruz.
 
Devlette liyakat esastır. Yükselme sınavlarına girmesine rağmen kendi alanında dahi bir başarı elde edemeyen Songül Dereli'nin belediye başkanlığı yardımcılığına atanması dolaylı olarak ilçemize şube müdürü olması için atılan torpilli bir adımdan başka bir şey değildir.!
 
ŞAYİR AÇIKLAMADA BULUNMALI!
 
Kamuoyu vicdanında açılan bu büyük yaraya ortak olan belediye başkanı Sn. Hamza Şayir’in bu konu hakkında açıklamada bulunması elzemdir. Etik olmayan bu hareketin içerisinde olan tüm idareciler büyük bir vebali üzerine almışlardır. Bizlerde bu konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner393