BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Bayram gelmiş, geçmiş sağlıkçının neyine!

Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı Sağlık-Sen Kocaeli Şube Başkanı Erdal Yıldırım yaptığı açıklamada; halkımızın sağlığı için gece gündüz demeden Koronavirüs ile mücadele eden sağlık çalışanlarımız, Sağlık Bakanlığının ilgisizliğinden dolayı bu bayramı da buruk geçirdi. 

29 Mayıs 2020 23:08
Bayram gelmiş, geçmiş sağlıkçının neyine!

Covid-19 ile ön cephede mücadele eden Sağlık çalışanlarımız için aylardır dile getirdiğimiz hem mali hem özlük hakları ile ilgili hiçbir düzenleme yapmaması bizleri derinden yaralamıştır. Karşımızda o kadar ilgisiz muhataplar var ki diyen Yıldırım, maalesef biz söylemekten yorulurken onlar önemsememek ten hiç yorulmadı, dedi.
 
EK ÖDEME TAVANDAN SÖYLEMİ İLE GÖZ BOYANDI !
 
Vatandaş her akşam evlerinde korkuyla bakanın söyleyeceği günlük Covid-19 tablosunu beklerken o hastalığa karşı en ön cephede mücadele veren sağlık çalışanlarımıza sadece minnettarız demek adaletsizlikten, haksızlıktan başka bir şey değil de nedir? Öğretmen girmediği dersin ücretini alırken, bir başka kamu çalışanı 1000- 2000 lira bayram ikramiyesi alırken hekim harici sağlık çalışanlarımız genel manada çok fazla getirisi olmayan ek ödemenin tavandan ödenmesi jesti ile göz boyamaktan öte bir eylem değildi.
 
Bayram geldi geçti vatandaşın evden çıkamadığı misafirliğe gidemediği bayramlaşamadığı gündem olurken, bırakın bayramlaşmayı hastanede çalışıp bulaş riskini evine taşımamak ve ailesini korumak için otellerde kalıp evine gidemeyen ailesini günlerdir hiç göremeyen sağlık çalışanlarımız kimsenin aklına bile gelmemiştir.
 
Başkan Yıldırım, biz sağlık çalışanları olarak Kahraman olma gibi bir derdimiz hiç olmadı. İnsanca yaşanabileceğimiz bir ücret politikası ve özlük haklarımızı istiyoruz. Bizler yapılması güç ve imkânsız isteklerde bulunmadık, bulunmuyoruz. Sağlık ordusu olarak hakkımızı ve kararlılığımızı bir defa daha tekrarlıyor;
 
3600 Ek Gösterge sağlık çalışanları için lüks değil, haktır. Verilen sözler tutulmalı, 3600 branş ayrımı yapılmadan, bütün sağlık çalışanlarını kapsayarak çıkarılmalı.
 
Ek ödeme yönetmeliğinin yeniden ve ayrım gözetmeksizin düzenlenmeli.
 
Kahraman sağlık çalışanlarımıza en az 2.000 TL olmak üzere seyyanen zam verilmeli.
 
Görevde yükselme sınavına girecek sağlık çalışanlarımız bir kereye mahsus olmak üzere sınavdan muaf tutulmalıdır.
 
Farklı türdeki sözleşmeli istihdam modelleri çalışma barışını bozduğundan, sözleşmeli istihdam türüne son verilmeli, 4/B’liler, vekil ebe ve hemşireler, kamu dışı çalışanlar vb. kadroya geçirilmeli.
Bunlar yapılamayacak istekler değildir diyen Başkan Yıldırım, bütün ilgililere söyleyeceğimiz son sözümüz bunlar hakkımız ise bir an önce hayata geçirilmeli, hakkımız değilse alkışı kesmeniz yönündedir. Bu bayramı sağlıkçıya yaşatmayan virüs ise, çalışanlara vefasızlık yapanda Sağlık Bakanlığıdır.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.