BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Pakmaya'ya koku cezası

İzmit ve Kartepe'de hissedilen ağır kokunun Pakmaya'dan kaynaklandığı ortaya çıktı. Pakmaya'ya ceza kesildi. 

01 Eylul 2020 04:52
Pakmaya'ya koku cezası

Kocaeli Valiliği adına yapılan açıklamanın içeriği şöyle: İzmit ve Kartepe ilçelerinde hissedilen koku kirliliği ve şikayetler üzerine, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü teknik elemanları tarafından Kartepe Köseköy, Ankara Cd. No.277 adresinde faaliyet gösteren PAK GIDA ÜRETİM VE PAZ. A.Ş de yapılan denetimde anaerobik reaktör ünitesinin reaktör tavanında 27.08.2020 tarihinde delinme meydana geldiği, delinmeden dolayı ortama hidrojen sülfür gazı yayılımı başladığı, arızalı reaktörden sağlam reaktöre tahliyenin devam ettiği, denetim esnasında tesis içi ve yakın çevresinde rüzgara bağlı olarak koku hissedildiği tespit edilmiştir.
 
Söz konusu koku kirliliğine istinaden, PAK GIDA ÜRETİM VE PAZ. A.Ş ne 2872 sayılı Çevre Kanunun 20 inci maddesinin (b) maddesi gereği 88.499,00 TL idari para cezası uygulanmıştır.Tesiste arızanın giderilmesine yönelik onarım çalışmaları devam etmekte olup, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekiplerince takip edilmektedir.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.