BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

banner401

Büyükşehir bir gariban aileye daha prefabrike ev yaptı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ihtiyaç sahiplerine prefabrik ev desteği sağlıyor. 

17 Eylul 2020 02:03
Büyükşehir bir gariban aileye daha prefabrike ev yaptı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığınca ekonomik durumu kötü olan ailelere sosyal belediyecilik kapsamında yürüttüğü projeler ile yardım elini uzatıyor. Bu hizmetlerin başında prefabrik ev hizmeti geliyor. Bu kapsamda evleri oturulamayacak durumda olan ve sosyal durumları evlerinin tadilatına yetmeyen Kandıralı aileye yardım elini Büyükşehir uzattı.
 
SOSYAL İNCELEME
 
Sosyal durumları evlerinin tadilatına yetmeyen ailelere yardım elini uzatan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, başvuruda bulunan ailelerin evlerine Sosyal inceleme uzmanlarını gönderiyor. Sosyal incelemeye alınan ve sosyal durumu kayıt altına alınan ailelere prefabrik evler yapılıyor. Bu kapsamda Kandıra ilçesinde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne başvuran Havva Hanım da prefabrik ev sahibi oldu.
 
 
YENİ EVLERİNE KAVUŞTULAR
 
Prefabrik evde eşi ve çocukları ile birlikte yaşayan Havva Hanım; “Ekonomik sorunlardan dolayı uzun zaman zorluk çektik. Evimiz artık oturulamayacak duruma geldi. Bizde Kocaeli Büyükşehir Belediyesine başvuru yaptık. İlk önce genel durumumuzu belgeleyen evrakları teslim ettik. Ardından yapılan sosyal inceleme sonucunda başvurumuz onaylandı ve çok şükür evimize kavuştuk” ifadesini kullandı. 
 
“ÇOCUKLARIMIZIN HAYALİ GERÇEKLEŞTİ”
 
Destek ve yardımlarından dolayı Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür eden Havva Hanım; “Büyükşehir Belediyesi’nin bu hizmetinden dolayı çok mutlu olduk. Kızımın hayali böyle bahçeli bir evde yaşamaktı. Çocuklarımızın hayali gerçekleşti. Emeği geçen herkes sağ olsun. İnsanın kendine ait bir evin olması, küçük veya büyük olması fark etmez huzur ve mutlulukla yaşayabileceği bir evinin olması en güzel şey” ifadesini kullandı.
 
ANAHTAR TESLİM EV
 
Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğünce yapılan prefabrik yapılar anahtar teslim veriliyor. Evin içerisinde mutfak dolapları, pencereler, çelik kapı, laminant parkeler, elektrik ve su tesisatı, lavabo ve muslukları, boya badanası gibi olması gerekenler Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanıyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin Prefabrik ev yapımı konusunda bilgi almak isteyen vatandaşlarımızın 153 Çağrı Merkezini aramaları yeterli.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner393