BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

banner401

Başiskele pastacılık kursu için mülakatlar başlıyor

Başiskele Belediyesi’nin Cumhurbaşkanlığı tarafından Türkiye genelinde başlatılan İstihdam Seferberliği’ne desteği iş garantili meslek edindirme kurslarıyla devam ediyor.  

30 Eylul 2020 16:12
Başiskele pastacılık kursu için mülakatlar başlıyor

Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü, göreve başladığı günden beri Başiskeleli hemşehrilerinin istihdamını arttırmak ve kadınların aile bütçelerine katkılarını sağlamak için Seçim Beyannamesi’nde yer alan istihdama yönelik projelerini tek tek hayata geçiriyor.
 
 
Başiskele İstihdam ve Kariyer Merkezi’ni (BAŞKİM) kuran ve kadınların el emeği göz nuru ürünlerinin tüketiciye doğrudan ulaşması için Symbol AVM’de Başiskele Kadın El Emeği Mağazası’nı (BAŞKEM) hayata geçiren Belediye Başkanı Yasin Özlü, yine seçim beyannamesinde yer alan mesleki eğitimlerin ilki olan iş garantili Başiskele Pastacılık Kursu’nu hayata geçiriyor. 
 
Tüm dünyayı ve ülkemizi etkisi alan yeni tip Koronavirüs (Kovid-19) Salgını öncesi Şubat 2020’de Başiskele Belediyesi, İŞKUR Kocaeli İl Müdürlüğü, Kocaeli Pastacılar Odası ve Başiskele Halk Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle Başiskeleliler için Pastacılık Kursu açılması konusunda protokol imzalanmıştı. 
 
YAKLAŞIK 100 PASTA ŞEFİ ADAYI VAR
 
Koronavirüs tedbirleri dolayısıyla açılışı yeni gerçekleştirilecek olan Pastacılık Kursu için başvuruları bu süreçte de almaya devam eden Başiskele Belediyesi, 100’e yakın başvuruyu 5 Ekim Pazartesi gününden itibaren değerlendirmeye alacak. Başiskele Belediye Ana Hizmet Binası’nda gerçekleşecek mülakatlar sosyal mesafe, maske takma ve hijyen kurallarına dikkat edilerek gerçekleşecek. Mülakatlar sonucunda 12 pasta şefi adayı Pastacılık Kursu’nda eğitim görmeye başlayacak.
 
Öncelikle Başiskelelilere yönelik açılacak Pastacılık Kursu’na katılım gösterecek kursiyerler, 94 günlük ve 750 saatlik eğitimin ardından mezun olacak ve pasta şefi olarak bir meslek sahibi olabilecekler. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner393