banner410

banner422

BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Dilovası Meclisi Ekim ayı ilk oturumu gerçekleşti

Dilovası Belediyesi Ekim ayı olağan meclis toplantısı Başkan Hamza Şayir’in başkanlığında Dilovası Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. 

01 Ekim 2020 17:29
Dilovası Meclisi Ekim ayı ilk oturumu gerçekleşti

Dilovası Ekim ayı olağan meclis toplantısının ilk oturumu Belediye Başkanı Hamza Şayir başkanlığında gerçekleşti. Meclis toplantısının açılış konuşmasını yapan Başkan Şayir, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

GÜNDEMİ DEĞERLENDİRDİ

Başkan Şayir yaptığı değerlendirmede “İlçemiz ana cadde ve sokaklarında başlattığımız aydınlatma çalışmaları tüm hızıyla sürmektedir. Bağdat Caddesi, İstiklal Caddesi gibi önemli caddelerimizin aydınlatmalarını 10 gün içerisinde bitireceğiz. SEDAŞ yetkilileri ile yaptığımız inceleme sonrası aydınlatma çalışmalarımızı diğer mahallelerimize de yayacağız. Yetkililer, yaşanan elektrik sorunlarının çözümü içinde destek olacaklarını belirttiler.
 

AYDINLATMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Belediyemiz yan tarafında devam eden ve tek yön uygulaması şeklinde düzenlenen Bağdat Caddesi’nin gidiş ve dönüşlü şekilde düzenlenmesi için Büyükşehir Belediyemizle birlikte çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

PROJELERİMİZİ HAYATA GEÇİRİYORUZ

Millet bahçemiz bu ay içerisinde ihaleye açılmış olacak. Yine bu ay içersinde Diliskelesi Mahallemiz’de birinci etabı yapılan Balıkçılar Barınağı’nın bulunduğu park alanını halkımızın hizmetine açıyoruz. Mezarlığın altındaki yeşil alanları ve Meslek Lisesi’nin yanında bulunan kreş ve anaokulunu halkımızın hizmetine açıyoruz. Seyir terası bitme aşamasına geldi. Büyükşehir Belediyemizin destekleri ile projelerimiz tek tek hayata geçiyor. Aynı şekilde Bakanlıklarımızın da desteği ve Allah’ın izniyle müjdelerimiz de devam edecek.  

Yüz yüze eğitim yılı geçtiğimiz hafta başladı. Bu sene de eğitim gören çocuklarımızı unutmadık ve eğitime gören yaklaşık 3 bin çocuğumuza eğitim desteği verdik. Büyükşehir Belediyemizle birlikte, eğitim konusunda sıkıntı yaşayan çocuklarımız için televizyon desteğinde bulunduk. İnternet konusunda sıkıntı yaşayan vatandaşlarımızın internet alabilmeleri için Türk Telekom ile irtibata geçerek interneti olmayan vatandaşlarımızın internetini sağladık. Ulaşım konusunda da çalışmalarımız sürüyor” dedi.

GÜNDEM MADDELERİ KABUL EDİLDİ

Başkan Şayir’in konuşmasının ardından gündem maddelerine geçilirken SP’li meclis üyeleri işçi alımları konusundaki tutumu gerekçe göstererek meclisi boykot edip salonundan ayrıldılar. Meclis gündemine devam eden Başkan Şayir, gündemin 1. Maddesinde yer alan Hidromek HMK 210W Lastik Tekerlekli Ekskavatör” iş makinesinin haczedilemez kararının alınması talebi, Birimlerin Görev ve Çalışma Yönetmeliklerinin Görüşülmesi maddesinde 9 müdürlüğün çalışma yönetmelikleri güncellenmesi, Tavşancıl Mahallesinde Bulunan Tarihi Yapıların Restorasyon Çalışmasının Görüşülmesi, Sözleşmeli Personel Ücretlerinin Belirlenmesi, Memur Dolu-Boş Kadro İptal İhdası, İlçemiz Diliskelesi Mahallesi Sınırları Dâhilinde (706 ve 706/1. Sokaklarda) 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planında İmar Yolunda Kalan ve Parselasyon Planında Arsa Olarak İşlenmiş Olan Muallim 294 Ada 6 Nolu Parsel ile 295 Ada 4 Nolu Parsellerin Yolda Kalan Kısımlarının Kamulaştırma Talebi İmar Komisyonuna sevk edilmesi, Tapuda Kocaeli İli Dilovası İlçesi Mimar Sinan Mahallesi (23. Bölge) 179 Ada 1350,05 m2 hisse bulunmaktadır. 
Bahse Konu Adada Bulunan Parsellerdeki Hisselerin Takas Yolu ile Devrinin Alınması, Diliskelesi Mahallesi 0 Ada 2408 Parselde Bulunan Arsa, Dernek Binası ve Müştemilatların Halkın Hizmetine Sunulmak Üzere Sosyal Tesis ve Diğer İhtiyaçlarda Kullanılmak Üzere Kamulaştırılması veya Takas Talebinin Görüşülmesi komisyonun red kararı almasının üzerine red edildi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner418

banner416