BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Tarihi Tavşancıl Evleri’nde inceleme de tamam

Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir’in girişimleri ile Tavşancıl Mahallesi’nde bulunan tarihi evlerin Kültür Bakanlığı tarafından restore edilerek turizme kazandırılma çalışmalarının ön incelemeleri yapıldı. 

02 Ekim 2020 13:27
Tarihi Tavşancıl Evleri’nde inceleme de tamam

Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir’in Tavşancıl tarihi evlerinin ihyası için verdiği mücadelesi ile onaylanan projenin çalışmaları Kültür Bakanlığı tarafından başlatıldı. 
 
TARİHİ EVLERİ İNCELEDİLER 
 
Tarihi evler ile ilgili restorasyon öncesi çalışmalar sürerken, önceki gün Tavşancıl’a gelen Kültür Bakanlığı yetkilileri ile İl Kültür Müdürü Fatih Taşdelen ve Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, restore edilecek evleri yerinde incelediler. İncelemelere Tavşancıl Mahalle Muhtarı Kenan Keleş’te eşlik etti. 
 
FİKİR ALIŞVERİŞİNDE BULUNDULAR 
 
İlk etapta restore edilecek tarihi evleri tek tek inceleyen yetkililer, proje üzerinde fikir alışverişinde bulundu. 
 
TURİZM MERKEZİ OLACAK 
 
Yapılacak olan çalışmalarla ilgili açıklama yapan Başkan Şayir, “Tavşancıl Mahallemiz ve evlerimiz tarihsel anlamda önemli bir yere sahiptir. Tavşancılımızın turizme kazandırılması için yaptığımız çalışmalar ile tarihi evlerimiz restore edilecek ve Tavşancıl yine eski tarihi dokusuna kavuşarak bölgenin turizm merkezi haline gelecektir. Proje tamamlandığında ‘Yükselen Şehir Dilovası” hedefimize büyük katkı sağlayacaktır” dedi. 
 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.