BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Başkan Hürriyet ekoturizmi İzmit’te geliştirmek için harekete geçti

İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, İzmit’te ekoturizme katkı sağlayacak projeler geliştirmek amacıyla Narköy Turizm Merkezi ve Organik Tarım Çiftliği’nde incelemelerde bulundu. 

16 Ekim 2020 10:00
Başkan Hürriyet ekoturizmi İzmit’te geliştirmek için harekete geçti

İzmit’te başlattığı tarımsal üretim hamlesiyle birçok başarılı işe imza atan İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, İzmit’te ekoturizmi geliştirmek için harekete geçti. Başkan Hürriyet Kandıra’nın Kerpe bölgesinde bulunan Narköy Turizm Merkezi ve Organik Tarım Çiftliği’ni ziyaret ederek detaylı incelemelerde bulundu. 
 
ORGANİK ÜRETİM, ATA TOHUMU, TARIM VE DOĞA EĞİTİMLERİ
 
Kurulduğu bölgelerde yaşayan halkın sosyo-ekonomik anlamda gelişmesine büyük katkı sağlayan ekoturizmin İzmit’e kazandırılması ve geliştirilmesiyle birlikte kültürel yapının güçlendirmesi de hedefleniyor. Oganik ürünlerin yanı sıra ata tohumu, tarım ve doğa eğitimleri de bu proje kapsamında ele alınacak.
 
İZMİT’İN DOĞAL GÜZELLİKLERİ EKOTURİZME MÜSAİT
 
Narköy Turizm Merkezi ve Organik Tarım Çiftliği ziyaretinde konuşan Başkan Hürriyet, “İzmit’te gerçekleştirdiğimiz tarım üretim alanındaki projelerimize bir yenisini daha eklemek istiyoruz. Ekoturizmin çevreyi koruyan, halkın refahını gözeten, doğal alanlara karşı duyarlı bir seyahat olması bizlerin bu projeye ilgisini daha da arttırdı. İzmit, doğal güzellikleri ve jeolojik konumu itibariyle ekoturizme ev sahipliği yapacak bir kent durumunda” ifadelerinde bulundu.
 
 
SOSYO-EKONOMİK GELİŞME SAĞLAYACAK
 
Konuşmalarına devam eden Başkan Hürriyet, “Ekoturizm hassas ekosistemlerin korunması ve bölgelerin içerisinde yaşayan halkın sosyo-ekonomik gelişmesi için kaynak yaratabilen araçtır. Ekoturizm alanında yapılacak çalışmalar kapsamında hayata geçecek her adımla birlikte hem İzmit’in doğal güzellikleri ülke geneline yayılacak. Hem de İzmit halkının sosyo-ekonomik anlamda gelişmesine katkı sağlanacak” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.