19 Kasım 2020 14:07
İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, diğer belediyelere örnek olan projelerine bir yenisini daha eklemek için kollarını sıvadı. Başkan Hürriyet, çocukların doğa ile iç içe olarak kişisel, sosyal ve duygusal becerilerini geliştirmelerini; iletişimi kuvvetli ve takım ruhuna sahip bireyler olarak büyümelerini sağlayan yeni bir eğitim modeli Orman Okulu’nun İzmit’te kurulması için girişimlere başladı.
FARK YARATACAK
Başkan Hürriyet, eğitim kurumlarına müfredatları dahilinde hazırlanacak alternatif atölye ve aktivite seçenekleri ile çocukları doğayla buluşturacak olan Orman Okulu’nun tüm kente eşsiz deneyim ve kazanımlar sunarak çocukların geleceğinde fark yaratacağını ifade etti. Çocukların doğa sporları, sanat atölyeleri ve ekolojik atölyelerle her yönden kendilerini geliştirmelerini amaçlayan Orman Okulu Eğitim Modeli hayata geçirildikten sonra, kentteki eğitim kurumları ya da talep eden gruplar İzmit Belediyesi ile işbirliği içerisinde bu eğitim modelinden yararlanabilecek.
ARAŞTIRMALAR SONRASI PROJE ŞEKİLLENECEK
Hürriyet, Orman Okulu’nun kentteki tüm çocukların geleceğine yön vermek için son derece önemli bir proje olacağının altını çizdi. Orman Okulu Eğitim Modelini hayata geçirmek için İzmit Belediyesi olarak çok heyecanlı olduklarını belirten Hürriyet, gerekli fiziki araştırmalar yapıldıktan sonra projenin şekilleneceğini aktardı.
ORMAN OKULU NEDİR?
Alternatif eğitim modellerinden olan Orman Okulu, anaokulu ve ilkokul öğrencilerine günlük, aylık ve yıllık programlarla eğitim veren; çocuk merkezli, esnek, dengeli, oyun temelli, keşfederek öğrenme önceliği olan, günlük yaşam deneyimlerinin doğada eğitim amaçlı kullanılmasını teşvik eden, yaratıcılığı geliştiren yeni bir eğitim modelidir. Hem öğrenciye hem kuruma hem de aileye farklı bir vizyon kazandıran Orman Okulu, doğa içerisinde çocukların özgürce zaman geçirerek yeni bilgilerin üretildiği, eğlenmenin ve eğitimin iç içe olduğu bir modeldir. MEB müfredatına uygun olarak faaliyetlerin gerçekleştirildiği Orman Okulu Eğitim Modeli çerçevesinde, açık havada vakit geçiren çocukların akademik başarılarının yükseldiği, mental ve fiziksel sağlıklarının iyileştiği gözlemlenmektedir.