banner410

BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Başkanvekili Akar'dan İzmir ziyareti

TBMM Başkanvekili CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, 116 vatandaşımızın hayatını kaybettiği İzmir depremi sonrasında İzmir’de bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. 

20 Kasım 2020 01:35
Başkanvekili Akar'dan İzmir ziyareti

İzmir’de meydana gelen 6,8 şiddetindeki Deprem felaketi sonrası bölgeye giden TBMM Başkanvekili Haydar Akar,  İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Bayraklı Belediye Başkanı Serdal Sandal ve CHP İzmir İl Başkanlığını ziyaret etti.
 
İZMİR’DE SON 30 YILDAKİ ÜÇÜNCÜ DEPREM
 
İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger tarafından karşılanan TBMM Başkanvekili Haydar Akar geçmiş olsun dileklerini paylaşırken bu acıyı derinden yaşayan Kocaeli halkı olarak İzmir’in yanında olduklarını söyledi. Son 30 yılda 6 ve üzerinde İzmir de meydana gelen üçüncü deprem olduğunu belirten Akar, ülkemizin yüzde 95’inin deprem bölgesi olduğunu söyleyerek Depremlere karşı her an hazırlık olmamız gerektiğinin önemine değindi.İzmir Valisi Köşger’de geçmiş olsun ziyareti için Akar’a teşekkür ederek ilk andan itibaren yapmış olduklarıçalışmaları ve bundan sonrası için de vatandaşların ihtiyaçları için gereken tüm desteği sağlayacaklarını söyledi.
 

SOYER ÖRNEK BİR BELEDİYECELİK SERGİLEDİ

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i de ziyaret eden Akar’a CHP Kocaeli İl Başkanı Harun Yıldızlı da eşlik etti. Başkan Soyer, Akar’ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirirken Deprem de tüm birimleri ile İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kurtarma ve yardım çalışmalarında vatandaşların yanında olduklarını söyledi.

HEP BİRLİKTE AŞACAĞIZ

İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak tüm imkanları ile İzmir halkının yanında olduklarını belirten Soyer ayrıca bir kira bir yuva kampanyasına ilişkin de bilgi verdi. Soyer şu ana kadar gerçekleştirilen bu kampanya ile 20 ailenin Uzundere konutlarına yerleşiminin yapıldığını, 4279 vatandaşın vermiş olduğu kira desteği ile 38 Milyon TL’nin toplandığını yine gıda, ısınma, hijyen konusunda sadece İzmir değil tüm ülkenin seferber olarak gerçekleştirilen yardım kampanyasına verdikleri destekten duydukları memnuniyeti dile getirdi. Başkanvekili Akar’da İzmir de yaşanan Deprem sonrası yerel yönetimlerin büyük bir birliktelik ve yardım örneğini gösterdiğinin altını çizerek bundan sonraki süreçte de merkezi ve yerel yönetimlerin ortak yapacağı çalışmalarla kentleri güvenli kılmalarının önemine değindi.

Gün boyu ziyaretlerini sürdüren TBMM Başkanvekili Haydar Akar, Deprem de özellikle yıkımların ve büyük hasarların meydana geldiği Bayraklı Belediye Başkanı Serdal Sandal’ı ziyaret ederek bölgedeki duruma ilişkin bilgi aldı. CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve yönetimini de ziyaret eden TBMM Başkanvekili Haydar Akar bugün İzmir’de yaşanan depreminin yarın İstanbul ve diğer kentlerimizde de yaşanabileceğini yapılacak olan şeyin Devlet ve Millet olarak hep beraber tedbirden geçtiğini söyledi

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.