banner410

BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Köylerden Büyükakkın ve Taşdemir’e teşekkür

Uluslararası Kongre Merkezi’nde gerçekleşen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Aralık Ayı Meclis Toplantısında Ulaşım sıkıntısı ile ilgili hazırladıkları önergelerini sunan İzmit Çevre Köyler Ar-Ge Platformu, önergelerini gündeme getiren CHP’li Engin Taşdemir ve Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’a teşekkür etti. 

18 Aralık 2020 18:05
Köylerden Büyükakkın ve Taşdemir’e teşekkür

Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi’nde önerge veren CHP Grup Başkanvekili Engin Taşdemir köylerdeki ulaşım sıkıntısına değinerek “İzmit bölgesi kuzey tarafında bulunan köylerde ulaşım ulaşım sıkınttısı yaşanmaktadır. Bu bölgeye kooperatifin 23 adet aracı bulunmakta ve sadece 10 tanesi hizmet vermektedir. Bu araçların çalışma saatleri ve güzergahları bölge inşam için yeterli gelmemekte hatta bazı köylere hizmetleri bulunmadığından vatandaşlar kendi imkanları ile (traktör, araba, vb) şehre inmektedir.”dedi. Taşdemir’in önergesine yanıt veren Başkan Büyükakın “Meclise önerge olarak varildi arkadaşlar çalışıyor. Komisyondan çıktıktan sonra cevap verildi. Kırsal alanda ulaşımı Büyükşehir olarak biz yerine getireceğiz” ifadelerini kullandı.
 
Engin Taşdemir’e teşekkür ediyoruz
 
İzmit Çevre Köyler Ar-Ge Platform Başkanı İsmail Akdeniz Başkan Büyükakın’ın cevabını oluplu bulduklarını belirterek”Ulaşım sıkıntısı çeken köylerimiz genel olarak Bulduk mah. ( bağlı 5 köy), Çağırgan mah., Fethiye mah, Süverler mah, Kulmahmut mah., Şahinler mah. (bağlı 5 köy), Gökçeler (bağlı 5 köy), Kaynarca mah., Hakaniye mah. , Böğürgen mah. (bağlı 5 köy), Şentepe mah. ( 2 köy) 'dür. Ana güzergah Bekirdere den kalkan araç Yeşilova üzerinden Sepetçi, Kaynarca, Kuyulu, Bulduk ve Terziler'e kadar hizmet vermekte ve günlük 3 servis yapılmaktadır. Ara güzergahlara giden araç ise haftanın belli günleri tek servis olarak çalışmaktadır. Bazı köylere hiç araç gitmemektedir. İzmit Çevre Köyler Ar-Ge Platformu olarak daha önce birçok kere imza toplayıp başvuru yapmış ancak çalışma olmamıştı. Gerçekleşen Aralık ayı meclisinde önergemizi CHP Grup Başkanvekili Engin Taşdemir gündeme getirdi kendisine çok teşekkür ediyoruz.
 
Tahir Başkanımıza güveniyoruz
 
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Büyükakın’a her zaman güvencimiz tam önergemize “Kırsal alanda ulaşımı Büyükşehir olarak biz yerine getireceğiz”cevabı vererek kırsal alanlarda ulaşım sıkıntısı çeken vatandaşlarımızın yarasına merhem olacağına şüphemiz yok.Bu vesileyle kendisine de teşekkürlerimizi sunuyoruz.İzmit Çevre Köyler Ar-Ge Platformu olarak bölgemizde yaşayan vatandaşlarımızın sorunlarını dile getirmek, yurttaşlarımız yaşam kalitelesini yükseltmek öncelikli görevlerimiz.Bölgemizin en öncelikli sorunlarından biri olan ulaşım konusunda yapmış olduğumuz çalışmaların olumlu sonuçlanması bizleri çok mutlu etmiştir.Birliğimiz ve güçlü irademizle aldığımız kararlar doğrultusunda platformumuz ve bölge halkı için en iyisini planlıyor ve uygulamak için heyecanla yolumuza devam ediyoruz.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.