BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Sayıştay açıkladı! Büyükşehir ve İzmit’te usulsüz işler

Sayıştay’ın belediyelerle ilgili raporu açıklandı. 2019 yılı dönemiyle ilgili Kocaeli Büyükşehir Belediyesi usulsüz para aktarma, İzmit Belediyesi’nde de Nevzat Doğan döneminde usulsüz görevlendirmeler yapıldığına dair bilgilere yer verildi. 

19 Aralık 2020 09:34
Sayıştay açıkladı! Büyükşehir ve İzmit’te usulsüz işler

Sayıştay’ın raporuna göre Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Başiskele ve Gebze belediyelerine mevzuata aykırı bir şekilde borç para verdi. İhale kapsamında çalıştırılan işçilere yıllık izinleri kanuna uygun şekilde kullandırılmadı.
 
Taşınmaz tahsis işlemlerinde mevzuat hükümlerine uyulmadı. Yol kenarı ve meydanlardaki park yerleri ihalesiz bir şekilde belediye şirketine devredildi. 
 
İşçilere yıllık izinleri kanuna uygun şekilde kullandırılmadı. Mevzuatın amacına aykırı olarak özel kalem müdürlüğü kadrosuna atamalar yapıldı. Unvan değişikliğine tabi olan kadrolara yapılan bazı atamalarda mevzuat hükümlerine aykırı olarak gerçekleştirildi. Sayıştay ilamları infaz edilmedi. 
 
Sosyal denge sözleşmesine konusu dışında hükümler konuldu. Sosyal denge sözleşmesinin yapılmasına ilişkin belediye meclisinden karar alınmadı ve sözleşme süresi kanuna aykırı olarak belirlendi.
 
Raporun İzmit Belediyesi ile ilgili bölümünde de belediyede görevli bazı işçilere 4857 sayılı İş Kanunu’na aykırı olarak bir yıl içerisinde iki yüz yetmiş saati aşacak şekilde fazla çalışma yaptırıldığının tespit edilmesi. 
 
Görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavı açılmadan zabıta müdürlüğü kadrosu kullanılarak diğer müdürlüklere sınavsız atama yapılması. Özel kalem müdürlüğü kadrosuna yapılan atamaların memuriyete sınavsız giriş yöntemi olarak kullanılması.

İş kanununa tabi olarak çalışan işçilerin yıllık izinlerinin kanuna uygun olarak kullandırılmamasını içeren ayrıntılar yer aldı. Sayıştay'ın raporunda ağırlıklı olarak İzmit Belediyesi'nde Nevzat Doğan döneminde Özel Kalem Müdürlüğü kadrosu üzerinden 11 işçinin memur statüsüne geçirilmesi gibi usulsüz atamalara yer verildi. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.