BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

banner401

Bu atamalar yapıldığında biz görevde bile değildik

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, Nevzat Doğan döneminde mevzuata aykırı biçimde memur yapılan kişilerin iş akitlerine bu yüzden son verdiğini daha önce açıklamıştı. Nitekim Sayıştay tarafından hazırlanan raporda Başkan Hürriyet'i doğrular nitelikte. Bilindiği gibi AKP teşkilatları usulsüz atamaları görmezlikten gelerek bu durumu Başkan Hürriyet'i yıpratma kampanyasına dönüştürmüşlerdi. 

19 Aralık 2020 12:28
Bu atamalar yapıldığında biz görevde bile değildik

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet'in aynı konuyla ilgili sosyal medya hesabından herkesle paylaştığı açıklamanın içeriği şöyle: 

Sevgili İzmitliler, 

Bugün bazı haberlerde; 
 
İzmit Belediyesinde Sınavsız Atama Yapılmış", 

İzmit Belediyesinde Zabıta Müdürlüğü kullanılarak sınavsız atama yapıldı" gibi başlıklarla sayıştay raporundan bahsedilmektedir. 

BU ATAMALAR YAPILDIĞINDA BİZ GÖREVDE BİLE DEĞİLDİK. 

Sanki tarafımızdan yapılmış atamalar gibi bir sonuç doğuracak şekilde haberleştirilse de bu atamalar eski yönetim tarafından yapılmış olup bu atamalar 2019 Şubat ayı ve öncesine aittir.

Biz ise 31 Mart 2019 da seçimleri kazandık ve 15 Nisan 2019'da mazbata alıp göreve başladık. Bu haberlerin bazılarının önce ismim kullanılarak yapıldığı ama sonra içerik değiştirildiğine ilişkin tarafıma bilgi geldi. 

Bu rapor daha önce defalarca tarafımızdan gündeme getirilen mülkiye müfettişi raporuyla birlikte basında tartışıldı, hatırlarsanız sözleşmeli personellerin de eski yönetim tarafından seçime 1 ay kala usulsüz ve eksik belge ile sözleşmeli yapıldığı bu raporlarla gündeme gelmişti. 

Bizim dönemimizde yapılmamış atamaların sanki yeni bir rapormuş gibi yansıtılması bizi zor duruma düşürme gayesinden midir bilemem ama şunu iyi biliyorum ki bu güne kadar hiçbir asaleten atama yapmadık, şu anda zabıta müdürü bile asaleten değil vekaleten atanmıştır. Tarafımızdan asaleten zabıta müdürü atanıp oradan da hülle yoluyla başka bir müdürlüğe atama söz konusu değildir.  

Algı yönetimleri altında yanlış bilgilerle vatandaşımızın yanıltılması karşısında vatandaşımızı bilgilendirmek görevimizdir.  Saygılarımla...

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner393