banner411

BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

banner401

İzmit 28 Haziran Mahallesi'nde yılların sorunu çözüldü

Hafta sonunu sahada çalışarak değerlendiren İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, 28 Haziran Mahallesi’nde ki çalışmaları yerinde inceledi. 

20 Aralık 2020 20:09
İzmit 28 Haziran Mahallesi'nde yılların sorunu çözüldü

Hafta sonunu sahada çalışarak değerlendiren İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, 28 Haziran Mahallesi’nde ki çalışmaları yerinde inceledi. Eski İstanbul Yolu Caddesi mezarlık bitişinde bulunan ve aşağıya doğru uzanan, 20 yıldır bakımsız kalarak bölgedeki evlere yaya ulaşımının sağlanamadığı patikada yapılan merdivenleri inceleyen Başkan Hürriyet’e 28 Haziran Mahalle Muhtarı Mukadder Mengül ve İzmit Belediyesi Muhtar İşleri Koordinatörü Süleyman Şen eşlik etti. 
 
YAYA ULAŞIMI GÜVENLİ HALE GETİRİLDİ
 
20 yıldır bakımsız kaldığı için bölgede oturan vatandaşların bir hayli sıkıntı çektiği patika yolda yapılan merdivenler ile vatandaşların rahat bir nefes alması sağlandı. Renkli renkli boyanan merdivenlere eklenen demir korkuluklarla birlikte yaya ulaşımı oldukça güvenli hale getirildi. 
 
İZMİT’TE GÜNEŞ ENERJİSİ YAYILMAYA BAŞLADI
 
Ayrıca 110 metre uzunluğundaki merdiven yapımının yanı sıra akşam saatlerinde vatandaşların güvenliği düşünülerek yine İzmit Belediyesi tarafından güneş enerjisiyle aydınlanan 6 adet lamba bölgeye yerleştirildi. Güneş gecede aydınlatır diyen Başkan Hürriyet’in bu çalışmalarıyla birlikte İzmit’in çeşitli mahallelerine güneş enerjili aydınlatıcılar yayılmaya başladı. 
 
 
YA BİR YOL BULACAKSIN YA DA BİR YOL AÇACAKSIN
 
Yaptığı inceleme sırasında açıklamalarda bulunan Başkan Hürriyet, “Hafta sonunu değerlendirmek adına yapılan çalışmaları kontrol etmek için sokağa çıktık. 28 Haziran mahallemizde uzun yıllardır patika yol olarak kullanılan ama insanlarımızın ve öğrencilerimizin o mezbelelikte geçmeye çalıştığı yolu merdivenlerle güvenli bir şekilde kullanılabilir bir yol açmaya çalıştık. Ne demişler ya bir yol bulacaksın ya da bir yol açacaksın” dedi. 
 
DOĞAL KAYNAKLARDAN YARARLANMAK GEREKİYOR
 
Konuşmalarına devam eden Başkan Hürriyet, “Aydınlatma konusunda ise burası resmi bir yol olmadığı için yine biz her zaman olduğu gibi güneş enerjisiyle çalışan led lambalarımızı koyduk. Allah’ın verdiği doğal kaynaklardan yararlanmak gerekiyor. Bu sistemle birlikte buradan geçen vatandaşlarımız güvenli bir şekilde evlerine ulaşabilecek. Halkımızın taleplerini ve isteklerini olabildiğince hızlı bir şekilde hayata geçirmek adına çalışıyoruz” ifadelerinde bulundu.
 
ÖMÜR BOYU SİZE DUA EDİLECEK
 
Başkan Hürriyet’in yaptığı incelemeler esnasında teşekkür etmek için evinden inen mahalle sakini Hüseyin Can, “Bu güzel eseriniz için teşekkür ederim. 20 yıllık mezbelelikten bizi siz kurtardınız. Allah razı olsun. Bu yol sayesinde buradaki insanlar size ömür boyu dua edecek. Elinize, ayağınıza, emeğinize sağlık” dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner393