BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

İzmit’te çocuklar meyveyi dalından yiyecek

Yenilebilir peyzaj çalışmalarına başlayan İzmit Belediyesi, kentin parklarına gıda özelliği yüksek meyve ağaçlarının dikimini gerçekleştiriyor. 

31 Ocak 2021 02:52
İzmit’te çocuklar meyveyi dalından yiyecek

İzmit Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, yenilebilir peyzaj çalışmaları kapsamında İzmit’in parklarına meyve fidanları dikiyor. Kenti güzelleştirirken hem de israfı önleyen İzmit Belediyesi, çocukların oyun oynarken dalından meyve yiyebilmeleri için parklara elma, armut, vişne, kiraz ve kestane gibi gıda değeri yüksek fidanlar dikiyor.
 
“TASARRUF EDİYORUZ”
 
İzmit Belediyesi ekipleri bu kapsamda Tepeköy Mahallesi’ndeki Yeşeren Parkı’na 7 adet fidan dikti. Park ve Bahçeler Müdürlüğünde çalışan Ziraat Mühendisi Elif Topçu, “İzmit Belediyesi olarak, üreten belediye vizyonuyla kendi kaynaklarımızı kullanıp hem tasarruf ediyoruz hem de dışarıya bağımlılığımızı azaltıyoruz. Meyve fidanlarımızı parklarımıza dikerek yenilebilir peyzaj çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Parklara diktiğimiz meyve fidanlarımızda elma, armut, vişne, kiraz, kestane gibi türleri kullanıyoruz. Buradaki amacımız, çocukların parklarda oynarken meyveleri dalından kopararak yemeleri ve ebeveynlerinde çocuklarına meyveleri tanıtmaları.” açıklamasını yaptı.
 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.