BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

banner401

Kafe, lokanta, restoran esnafının gözü bu kararda

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi yarın korona virüs gündemiyle toplanıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kafe, lokanta ve restoranlara yönelik son açıklamalarının ardından ise gözle bu toplantıya çevrildi. Peki lokanta, kafe ve restoranlar açılacak mı? Erdoğan ne demişti? 

31 Ocak 2021 02:55
Kafe, lokanta, restoran esnafının gözü bu kararda

Korona virüs salgını dolayısıyla alınan tedbirler kapsamında kapatılan kafe, restoran ve lokantaların ne zaman açılacağı merak konusu olmaya devam ediyor.Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısı öncesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kafe ve lokantaların açılıp açılmayacağına ilişkin sözleri de gündem geldi. Erdoğan geçtiğimiz Cuma namazı çıkışında "Şu anda lokantalarımızı gözetleme gibi bir düşüncemiz var. Son açıklamalarında mali destekler noktasında 1000 bin ile 750-500 lira gibi desteği 3 ay süre ile verme kararı aldık, bu adımı atmakla da ciddi bir yükü üzerimize almış durumdayız." ifadelerini kullanmıştı.
 
KABİNE YARIN TOPLANIYOR
 
Erdoğan’ın söz konusu açıklamalarının ardından gözler yarın toplanacak Cumhurbaşkanlığı kabinesine çevrildi. Kabinenin ana gündem maddesi yine korona virüs salgını ve alınan tedbirler olacak. Toplantıda Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın da sunum yaparak salgındaki son durumu aktaracağı belirtiliyor.
 
Kafe ve lokantaların durumu da bu sunuma göre şekillenecek. Esnafın büyük sıkıntı içine girdiği son dönemde başta esnaflar olmak üzere kafe, lokanta ve turizm işletmelerinin gözü ise kabineden çıkacak kararda.İşletmeci ve çalışanların yanı sıra vatandaşlar da kafe, lokanta gibi işletmelerin HES kodu gibi tedbirlerle açılması beklentisinde.Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın toplantının ardından yapacağı ulusa seslenişte merak edilen bütün soruların cevabını vermesi bekleniyor.Öte yandan alınan yeni tedbirlerle azalan vakaların son bir haftada artış göstermesi de kararı etkileyecek faktörler arasında. Erdoğan’ın Kabine sonrası sokağa çıkma kısıtlamasına ilişkin yapacağı açıklamada merakla bekleniyor. Kısıtlamaların devam edip etmeyeceği ya da saatler konusunda değişikliğe gidilip gidilmeyeceği Cumhurbaşkanının açıklamalarının ardından ortaya çıkacak. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner393