banner411

BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

banner401

Büyükşehir’de toplu sözleşme tamam

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Belde AŞ çalışanı 5700 işçi için Hizmet- İş sendikası ile Yerelsen arasında devam eden toplu iş sözleşmesinde mutlu sona ulaşıldı. Perşembe günü saat 13:00 Hak- İş konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Doç. Dr Tahir Büyükakın’ın da katılacağı törende imzalar atılarak yürürlüğe girecek.  

02 Şubat 2021 19:50
Büyükşehir’de toplu sözleşme tamam

Toplu iş sözleşmeleri ile ilgili açıklama yapan Şube Naşkanı İdris Ersoy şöyle konuştu: Uzun bir toplu sözleşme görüşmeleri  sonrası, ülkemizde  Belediye şirketleri içinde bu dönem imzalanan en iyi toplu iş sözleşmesini için anlaşmaya vardık.
 
Bu sözleşme ile en düşük ücreti  olan yaklaşık 2500 arkadaşımız toplamda yüzde 60 oranında zam almış olacak ..  1 Ocak itibariyle  En düşük ücreti olan evli ve çocuklu bir işçimiz giydirilmiş maaşı 4900 TL. 
 
Yoğun olarak  Orta grupta  ücretleri bulunan işçi arkadaşlarımız 5385, .. en yüksek Gurupta yoğun çalışan İşçi arkadaşlarımız 5643TL ücret  almış olacak. Onun için bu toplu iş sözleşmesi son dönemde belediye şirketleri içinde yapılmış en iyi sözleşme olmuştur.. 
 
Bu sözleşmenin bu rakamlara çıkmasını sağlayan, işçim mutlu olursa Kocaeli mutlu olur  düşüncesi ile işçisini mutlu eden Kocaeli Büyükşehir belediye başkanımıza İşçiler adına teşekkür ediyorum. Kocaeli işçisi ve hizmet iş sendikamız  Büyükşehir Belediye başkanımız Tahir Büyükakın’ın her zaman  yanında ve destekçisidir.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner393