BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Minyatürler için halk karar verecek

İzmit Belediyesi Şubat ayı meclisi görüşülen 16 maddeyle gerçekleştirildi. 

02 Şubat 2021 04:24
Minyatürler için halk karar verecek

İzmit Belediyesinin Şubat ayı meclis toplantısı belediye hizmet binasında 16 maddenin görüşülmesiyle gerçekleştirildi İzmit Belediyesinin Şubat ayı meclis toplantısı belediye hizmet binasında gerçekleştirildi. 16 maddenin görüşüldüğü meclis toplantısında 4,5,6 ve 7. maddeler ilgili komisyonlara havale edildi. 8’den başlayarak 15. maddeye kadar olan bölüm ise komisyondan geldiği şekliyle kabul edildi. İzmit Belediyesinin bir sonraki meclis toplantısı ise 2 Mart 2021 tarihinde saat 14:00’da gerçekleştirilecek. 
 
SINAVLA PERSONEL ALIMLARI KAYIT ALTINA ALINIYOR 
 
Soru önergelerine verilen cevaplarla başlayan mecliste soru önergesinde yer alan sınavla personel alımına cevap veren Başkan Hürriyet, “Sınav sonuçları düzenli olarak internet sitemizde ve kariyer.izmit.bel.tr adresinde yayınlanıyor. Ama pandemi sürecinde ertelemek durumunda kaldığımız alımlar oldu. Bu konu çok net ve şeffat olarak açıklanıyor. Fen İşleri Müdürlüğü’nden örnek verecek olursak 300 kişinin başvurduğu sınavlar oluyor. Bu da uzun sürebiliyor. Dilerseniz incelemek için gelebilirsiniz. Ayrıca bu sınavların tamamı kayıt altına alınmaktadır. Arzu ederseniz bütün sınavlara katılıp gözlemcilik yapabilirsiniz. Bugüne kadar sınavla birlikte çok sayıda teknik personel alındı. Onlarla da konuşabilirsiniz. Hatta ‘Hiç siyasi tanıdığım olmadığı için umudum yoktu’ diyen personellerimiz sınavla işe başladıklarında çok şaşırdılar ve bunun için "umudumuzu yeşerttiniz" diyerek teşekkür eden personellerimiz var” dedi.
 
 
BELEDİYEDE OZON SİSTEMİNİ KULLANIYORUZ 
 
İzmit Belediyesinin kullandığı dezenfekte robotlarıyla ilgili gelen soru önergesine cevap veren Başkan Hürriyet, “ Bu cihazlarla ilgili çeşitli versiyonlar var. Belediyemizde farklı patentli ürünleri kullandık. Ve bunlarda da başarılı olundu. Fakat belediye önüne kurulan dezenfekte tüneli dahil olmak üzere birçok ürüne zararlı diyenler veya farklı yorumlarda bulunanlar oldu. Daha az zararlı olan ozon sistemini patentli ve CE belgeli şekilde sağladık” şeklinde konuştu. 
 
MİNYATÜRLER İÇİN HALK KARAR VERECEK 
 
Tren garı bölgesinde bulunan minyatürlerin bakımı ile ilgili gelen soru önergesine cevap veren Başkan Hürriyet, “Çok eskiyen bir yapı olduğu için dokunmak isteyince elimizde kalıyor. Minyatürlerin restorasyonluk durumu da kalmamış. Hep birlikte karar verebileceğimiz bir şey yapmak istiyoruz. Bu konuda farklı ne yapabiliriz diye arkadaşlarımız çalışıyor. Eski başkanlarımızın işleri olduğu için, sanki onların yaptıklarını kaldırıyor gibi, siyasi bir tartışma konusu oluşsun da istemiyoruz. Bununla ilgili çalışmaları yapıp, sizlerle de paylaşalım. Halka da sormak istiyoruz. Halkın verdiği karar doğrultusunda gerekli çalışmaları yaparız” ifadelerinde bulundu. 
 
BARIŞ MANÇO VE ABDİ İPEKÇİ 
 
Şubat ayı içerisinde ki en önemli günlere ilişkin konuşan Başkan Hürriyet, “1 Şubat Barış Manço’nun vefat günü. Halkın büyük sevgisini kazanmış rahmetli Barış Manço’yu anıyorum. Atatürkçülüğü, laikliği, barışı, düşünce özgürlüğünü, ülkenin bağımsızlık ve bütünlüğünü savunan ve 1 Şubat 1979’da suikaste kurban giden gazeteci- yazar Abdi İpekçi’yi vefatının 42. yılında sevgi, saygı ve rahmetle anıyorum” dedi. 
 
4 ŞUBAT DÜNYA KANSER GÜNÜ 
 
4 Şubat Dünya Kanser Günü ile ilgili duygu ve düşüncelerini ileten Başkan Hürriyet, “Şu an tüm dünya Koronavirüs pandemisini yenmeye çalışsa da kanser hastalığı insan sağlığı açısından en büyük tehlike olmaya devam ediyor. Tüm hastalıklar olduğu gibi kanser hastalığı da din, ırk, ülke, büyük, küçük dinlemiyor. Bölgemizdeki sivil toplum örgütleriyle ve bu konuda gönüllü vatandaşlarımızla birlikte mücadele etmek hem kanseri yenmede hem de toplum sağlığını oluşturmada çok önemli bir faktördür. Kanserle başarılı mücadelede en önemli unsurun erken teşhis olduğunu da unutmamak gerekiyor. 4 Şubat Dünya Kanser Günü’nün bu hastalıkla ilgili farkındalığın artmasına katkı sağlamasını temenni ediyor, bütün kanser hastalarına acil şifalar diliyorum” şeklinde konuştu. 
 
MÜBAREK ÜÇ AYLARIN BAŞLANGICI VE 18 ŞUBAT REGAİP KANDİLİ 
 
Mübarek aylarla ilgili temennilerini ileten Başkan Hürriyet, “Recep, Şaban ve Ramazan aylarını içerisine alan, bereket ve huzur dolu günlerin başlangıcı olan üç ayları idrak etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu vesileyle milletimizin ve tüm İslam Âleminin mübarek üç aylarını ve 18 Şubat tarihinde idrak edeceğimiz Regaip Kandilini tebrik ediyor; bu mübarek günlerin birlik ve beraberliğe, barış ve huzura vesile olmasını diliyorum” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.