banner411

BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

banner401

Gölcük Meclisi’nde 10 madde karara bağlandı

Gölcük Belediyesi Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısı, dün Gölcük Belediyesi Kongre Sarayı’nda Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer başkanlığında meclis üyelerinin katılımı ile gerçekleştirildi. 

03 Şubat 2021 23:43
Gölcük Meclisi’nde 10 madde karara bağlandı

İLK İKİ MADDE OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ
 
Gündemin ilk maddesinde; “Türkiye Yeşilay Cemiyeti-Vakfı ile ortak hizmet protokolü yapılması hususunda belediye başkanına yetki verilmesi” konusu görüşüldü. Gündemin ilk maddesi, oy birliği ile kabul edildi. Gündemin ikinci maddesinde “Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Sakarya Yaşam Boyu Uygulama ve Araştırma Merkezi ile ortak hizmet protokolü yapılması, teminat mektubu verilmesi hususunda Belediye Başkanına yetki verilmesi” konusu görüşüldü. Söz konusu üniversite ile eğitimlerin başlaması sonucunda istihdama katkı sunacağını düşündüğünü belirten Başkan Sezer, bu konunun ciddi bir talep göreceğini düşündüklerini de dile getirdi. İkinci gündem maddesi, oy birliği ile kabul edildi.
 
 
 ‘GÜZEL SONUÇLARIN ÇIKACAĞINI DÜŞÜNÜYORUZ’
 
Gündemin üçüncü maddesi olan ‘Ezelden Ebede İstiklal Marşı ve Bayrağımız’ konulu fotoğraf yarışması düzenlenmesi ve ödül miktarının belirlenmesi” konusu görüşüldü. Başkan Sezer, konu hakkında görüşlerini ifade ederek “Somut Olmayan Kültürel Miras konulu uluslararası bir yarışma yapılıyordu. Göç konulu çekilen fotoğraflar da Birleşmiş Milletler tarafından kullanılmaktaydı. Fotoğrafların birbirini tekrar etmesi durumundan ötürü somut olmayan kültürel miras konulu fotoğraf yarışması artık yapılmayacak. İstiklal Marşı ve bayrağımızla alakalı olan fotoğraf yarışmasında güzel sonuçların çıkacağını düşünüyoruz” dedi. Bu madde de oy birliği ile kabul edildi.
 
 ÜÇ MADDE DAHA OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ
 
Gündemdeki dördüncü madde olan “’Gölcük Tarih Dokusu’ konulu fotoğraf yarışması düzenlenmesi ve ödül miktarının belirlenmesi” konusu, oy birliği ile kabul edildi. Beşinci maddede, “Değirmen Kafe ünvanlı tesisin yap-işlet şekli ile yapımı ve kiralama müddetinin tespiti” konusu görüşüldü. Bu madde, tesisin on yıllığına kiralanması şeklinde kararlaştırıldı ve oy birliği ile kabul edildi. Gündemdeki altıncı madde olan “GÖLAŞ sermaye artışı” konusu, plan ve bütçe komisyonuna havale edilmek üzere oy birliği ile kabul edildi.
 
İKİ MADDE OY ÇOKLUĞU İLE KABUL EDİLDİ
 
Gündemdeki yedinci madde olan “Plan Tadilatı- İhsaniye Çiftlik Mahallesi 89 ada 3,4 ve 5 numaralı parseller-Komisyon Raporu” meclis üyelerince görüşüldü. Bu madde, oy çokluğu ile kabul edildi. Gündemdeki sekizinci maddesinde, “Plan Tadilatı- İhsaniye Çiftlik Mahallesi 96 ada 3 ve 12 numaralı parseller- Komisyon Raporu” görüşüldü. Söz konusu madde, oy çokluğu ile kabul edildi. Gündemin dokuzuncu maddesinde “Belediye ve şirketinin mülkiyet ve tasarrufundaki taşınmazlara ilişkin irtifak hakkı, kiralama ve benzeri kullanımdan kaynaklanan bedeller ile ilgili düzenleme yapılması - Komisyon Raporu” görüşüldü. Bu madde, oy birliği ile kabul edildi. Gündemin son maddesinde, tüm meclis toplantılarında saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’mızın okunması konusu görüşüldü. Bu madde de oy birliği ile kabul edildi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner393