banner410

BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Gara’da katledilen 13 kahramanımızın katili emperyalizmdir

İlimizdeki Atatürkçü Düşünce Dernekleri 13 vatandaşımızın şehit edilmesiyle ilgili yazılı açıklama yaptı. 

15 Şubat 2021 19:55
Gara’da katledilen 13 kahramanımızın katili emperyalizmdir

İşte o açıklamanın içeriği: Cumhuriyet tarihimizin son 40 yılı,  etnik ve dinsel temelli terör ve kalkışmalarla geçti. Bu süreç elbette ki emperyalizmden bağımsız düşünülemez. Ülkemizin varlığına ve üniter yapısına yönelik tehdit ve tehlikenin kaynağı geniş anlamda emperyalizmdir, ABD’dir, NATO’dur. 15 Temmuz kalkışması bunun en açık ispatıdır.
 
Irak’ı, Suriye’yi kan gölüne çevirip parçalayan emperyalizmin Ortadoğu’daki hesapları henüz bitmemiştir. Sırada İran ve Türkiye vardır. Bu çok açık ve nettir. Bunun için aparatları da hazırdır. PKK/YPG denen bu katiller sürüsüne yıllardır kol kanat gerip, her türlü desteği sağlamaları da bu yüzdendir.
 
Bu oyunu bozmak adına yıllardır mücadele eden güvenlik güçlerimiz çok ağır bedeller ödemiştir. Bunun en son örneği de, 10 Şubat 2021 tarihinde, Pençe Kartal-2 Harekâtıyla  "Irak'ın kuzeyindeki Gara bölgesine yapılan harekâtta,   3 kahraman askerimizin şehit olmasıyla başlayan süreçtir.  
 
Çeşitli zamanlarda kaçırılan ve güvenlikleri nedeniyle pek dillendirilmeyen 13 asker, polis ve devlet görevlimiz uzun süredir PKK’nın elinde, Irak'ın kuzeyindeki Gara mağaralarında esir tutulmaktaydı. Ordumuzun bölgeye yaptığı operasyonlar sürerken, emperyalizmin ve kan baronlarının ortak kararıyla bu 13 silahsız, savunmasız ve sivil olan yurttaşlarımız şehit edilmişlerdir.
 
Teröre karşı verilen mücadelede katledilen tüm yurttaşlarımızın katili emperyalizmdir.  Aşağıda isimlerini vereceğimiz bu kahramanların ve teröre kurban verdiğimiz tüm vatandaşlarımızın ruhları şad olsun.  Önlerinde bir kez daha saygı ve minnetle eğiliyoruz. Büyük Türk Ulusunun Başı Sağolsun
 
1_Şehit MİT Görevlisi ERHAN PEKÇETİN 
2_Şehit MÍT Görevlisi AYDIN GÜNEL 
3 Şehit Polis Memuru SEDAT YABALAK 
4_Şehit Polis Memuru VEDAT KAYA                                       
5 Şehit Astsubay SEMİH ÖZBEY                                     
6 Şehit Uzman Çavuş HÜSEYİN SARI 
7 Şehit Uzman Çavuş MEVLÜT KAHVECİ
8 Şehit Uzman Çavuş SEDAT VARDAR 
9_Şehit Uzman Çavuş ÜMİT GICIR                        
10 Şehit Er ADİL KAVAKLI  
11 Şehit Er MÜSLÜM ALTUNTAŞ 
12 Şehit Er SEDAT SORGUN                                                          
13 Şehit Er SÜLEYMAN SUNGUR 
Saygılarımızla.
 
ADD İzmit Şb.
ADD Yahya Kaptan Şb.
ADD Derince Şb.
ADD Körfez Şb.
ADD Gebze Şb.
ADD Gölcük Şb.
ADD Karamürsel Şb.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.