BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

İzmit Belediyesi’nde işten çıkarılan zabıta açtığı davayı kazandı

Hizmet-İş Kocaeli Şube Başkanı İdris Ersoy İzmit Belediyesinde zabıta olarak çalışırken işten atılan Adem Özay’ın işe iade davasını kazandığını açıkladı.  

16 Şubat 2021 11:42
İzmit Belediyesi’nde işten çıkarılan zabıta açtığı davayı kazandı

Hizmet-İş Kocaeli Şube Başkanı İdris Ersoy İzmit Belediyesinde zabıta olarak çalışırken işten atılan Adem Özay’ın işe iade davasını kazandığını açıkladı. Mahkemenin İzmit Belediyesinin hukuksuzca yaptığı işten çıkarmalara bir kez daha dur dediğini ifade eden Ersoy, açıklamasın devamında ise “31 Mart yerel seçimlerinin ardından İzmit Belediye Başkanı olan  CHP’li Fatma Kaplan Hürriyet yönetime gelir gelmez işçiler üzerinde hem siyaseten hem de sendikal olarak baskı kurmuştur. 
 
İşçi arkadaşlarımız üzerinde kurulan bu baskılar neticesinde ise Zabıta Müdürlüğünde yıllarca zabıta olarak görev yapan Adem Özay arkadaşımız temizlik işlerine sürülmüştü. Söz konusu durumun iş kanununun 22. maddesine aykırı olduğu belirterek mevcut konumunda çalışmaya devam eden Özay arkadaşımız, bir bayram haftası Fatma Kaplan Hürriyet’in talimatıyla teminatsız şekilde işten çıkartılmıştı. 
 
Arkadaşımızın haksız yere işten atıldığı o günden beri İzmit Belediyesi’nde gerçekleştirilen işten çıkarmaların haksız ve hukuksuz olduğunu kamuoyuna ve İzmit Belediyesi yönetimine defalarca deklare etmiştik. Ancak yaptığımız tüm açıklamalara rağmen İzmit Belediyesi yaptığı algı operasyonları ve manipülasyonlarla işçilerin haksız olduğunu iddia ederek teminatsız bir şekilde işten çıkarılmalarda yanlış bir durumun olmadığını ifade etmişti. 
 
Ancak yargı bir kere daha asıl yanlışın görevden sürülmelerde ve teminatsız şekilde işten atılmalarda olduğunu kanıtladı. Hizmet İş Sendikası olarak açtığımız dava sonucunda Kocaeli İş Mahkemesi Adem Özay’ın hukuksuzca işten çıkarıldığına karar vererek İzmit Belediyesi yönetiminin yapmış olduğu haksızlığa dur demiştir. 
 
Sonuçlanan dava neticesinde haksız yere işten çıkartılan Adem Özay’ın işe iadesine karar verilmiştir. Durumdan hareketle aynı şekilde haksız yere işten çıkartılan arkadaşlarımız adına devam eden davalarında işçi lehine sonuçlanacağı kesindir. 
 
Artık netletmiştir ki İzmit Belediyesi sadece siyasi görüşleri nedeniyle adeta kıyım yaptığı yaptığı işçilere karşı  “bankomatik memurları” “çalışmıyorlar” gibi kullandığı algısal ifadelerle kılıf bulmaya çalışmaktadır.  Ancak gelinen noktada İzmit Belediyesi’nin partizanca davranarak onlarca işçinin işine son verdiği bu tutumu Kocaeli işçisi ve kamuoyu en net şekilde öğrenmiştir” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.