BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Başiskele’de bahar temizliği seferberliği

Başiskele Belediyesi, havaların ısınmasıyla birlikte “Daha Temiz Başiskele” şiarıyla ilçe genelinde bahar temizliği için kolları sıvadı.  

18 Mart 2021 08:10
Başiskele’de bahar temizliği seferberliği

Doğal güzellikleri, temiz çevresi ve bol oksijenli temiz havasıyla Kocaeli’nin cazibe merkezi olan Başiskele bahara hazırlanıyor. Yeşilin her tonunun ön plana çıktığı bahar aylarında Başiskele'nin bu doğal güzelliklerini korumak, vatandaşların sağlığını korumak adına Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri temizlik çalışmalarına başladı.  
 
YOLLAR VE KALDIRIMLAR YIKANDI
 
Başiskele halkına baharda daha temiz ve bakımlı yaşam alanları sunmak için kolları sıvayan ekipler, bu kapsamda son olarak Atakent Mahallesi’nde başta yeşil alanlar olmak üzere cadde ve sokaklarda temizlik yaptılar. Koronavirüs salgınının da devam ettiği bu günlerde Koronavirüs risk haritasında ilçe olarak sarı olan rengini maviye çevirmek için yolları ve kaldırımları özel solüsyonlu tazyikli suyla yıkayan ekipler, toz ve çamurdan da yolları arındırdılar. Yağmur suyu kanallarını ve mazgalları da tek tek temizleyen ekipler her hangi bir su taşkınına karşı da önlemlerini aldı. 
 
YABANİ OT TEMİZLİĞİ VE ÇİM BİÇME
 
Belediye ekipleri, park ve bahçeler başta olmak üzere yeşil alanlarda ve yol kenarlarında çıkan yabani otları da temizledi.  Yağışlar sonrası uzayan çimler de çim biçme makineleriyle biçilirken, mahallenin her bir metrekaresinde mıntıka temizliği büyük bir titizlikle yapıldı. 
 
ÇÖP TAKSİLERLE SÜRATLİ İŞLER
 
Doğayı ve çevreyi korumak için temizlik işlerinin daha süratli ve pratik bir şekilde yapılmasını sağlayan Çöp Taksi araçlarının da kullanıldığı çalışmalarda çöp konteynerlarının kenarlarına konulan atıklar anında toplandı.  
 
VATANDAŞ MEMNUN KALDI
 
Daha temiz ve sağlıklı bir çevreye kavuşan mahalle sakinleri, Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü ve ekibine ilçede yapılan güzel ve temiz işler dolayısıyla teşekkür ettiler. 
 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.