banner411

BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

banner401

Adliye karşısındaki Önder apartmanı yıkılacak

İzmit Belediyesi Encümeni vatandaşlar için tehlike oluşturan Karabaş Mahallesi Hafız Binbaşı Sokak’taki hasarlı olan Önder Apartmanı’nın İzmit Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yıkılmasına karar verdi. 

02 Nisan 2021 18:06
Adliye karşısındaki Önder apartmanı yıkılacak

Son iki yılda 19 hasarlı binadan 4 tanesini vatandaşla diyalog kurarak yıkan İzmit Belediyesi diğer binaların yıkımı için de çalışmalarını sürdürüyor. Vatandaşların mağduriyet yaşamadan binaları tahliye etmesini isteyen İzmit Belediyesi Kocaeli Adliyesi karşısındaki hasarlı binayı da yıkıyor. İzmit Belediyesi Encümeni belediye başkan yardımcısı Cem Güler başkanlığında toplandı. 10 maddenin görüşüldüğü belediye hizmet binasındaki toplantıda Kocaeli Valiliği’nin 11/11/2020 tarihli yazısında belirtilen Kocaeli Adliyesi karşısında bulunan Önder Apartmanı’nın hasarlı bir yapı olduğu ve tehlike arz ettiği için yıkılması gerektiği kararı görüşüldü. 
 
TEHLİKE OLUŞTURUYORDU
 
Encümen toplantısında alınan kararla İzmit Karabaş Mahallesi Hafız Binbaşı Sokak Numara 24’te bulunan Önder Apartmanı’nın tehlike arz ettiği ve halkın can güvenliğini riske attığı tespit edildiğinden İzmit Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü teknik ekipleri gözetiminde Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yıkımı gerçekleştirilecek. Kocaeli Valiliği; 1999 Gölcük Depremi’nden sonra İzmit’te ağır hasarlı olarak tespit edilen binaların yıkımı için İzmit Belediyesine tahliye kararında bulunmuştu. İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, belediyeye gelen kararla ilgili olarak; tahliye kararı çıkan ağır hasarlı binalardaki ev sahibi ve kiracılarla bir araya gelip bilgilendirme yapmıştı.
 
İYİ NİYETLİ ÇÖZÜM YOLU
 
Belediye başkanı Hürriyet, “Bu binaların sahipleri zamanında ağır hasarlı raporu almış. Yıkılmak üzere devletten bedellerini de almış fakat 21 yıl geçmesine rağmen bu ağır hasarlı binalar ne yazık ki yıkılmamış. Üstelik bazıları da kiraya verilmiş. Deprem bizim gerçeğimiz. Bu soruna bir an önce çözüm bulmamız gerekiyor. Sizi zora sokmak, apar topar evlerinizden ayırmak derdinde değiliz. Biliyoruz, zor koşullar, kriz ve pandemiyi bir arada yaşıyoruz. Fakat bir yandan da yasal zorunluluklar var. Anlayış göstereceğinizi umut ediyorum. Valilik bize yazdı ve yapıların elektrik, su ve doğalgaz hizmetlerinin durdurulmasını, 7269 sayılı kanunun 13 ve 14’üncü maddeleri uyarınca binaların tahliye edilmesini ve yıkım işlemlerinin ivedilikle tamamlanmasını istedi” demişti.
 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner393