BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Ramazanın ilk günü İzmit’te gariban sofralarında sıcak yemek dumanı tüttü

İzmit Belediyesinin köprü olduğu hayırseverler ile ihtiyaç sahipleri ramazanın ilk gününde iftar sofralarında buluştu. Yardımseverlerin bağışlarıyla hazırlanan ramazan kolileri ve sıcak yemekler zor durumdaki ailelere ulaştırıldı. 

14 Nisan 2021 07:09
Ramazanın ilk günü İzmit’te gariban sofralarında sıcak yemek dumanı tüttü

Bereket, lezzet, paylaşmak, kardeşlik ve iyilikle gelen on bir ayın sultanı Ramazan ayının ilk gününde milyonlarca Müslüman aynı anda oruç açmanın huzurunu yaşadı. İzmit’te de on binlerce ailenin sofrasında sıcak yemek dumanı tüttü. Komşusunun iftar sofrasında eksik bir şeyin olmamasını, geçirdikleri zor günlerinde bir nebze olsun yüzlerini güldürebilmeyi isteyen hayırsever vatandaşlar, ihtiyaç sahibi ailelere Kardeş Eli uzattı.
 
İYİLİK YAPARAK DAHA HUZUR OL
 
İzmit Belediyesinin sosyal belediyecilik anlayışıyla geliştirdiği halk tabanlı destek projesi  ‘Kardeş Eller’ ile yardımsever vatandaşlar, kimliklerinden haberdar olmadıkları İzmitli komşularına belediye aracılığıyla gönderdikleri Ramazan kolileri ve sıcak yemekler sayesinde sofralarına daha huzurlu oturdu. Tanımadıkları komşularının zor günlerinde yanlarında olan ve ‘Biz buradayız’ diyen yardımseverler iftar sofrasında buluştu.
 
SICAK YEMEK DAĞITIMI BAŞLADI
 
Ramazan ayından önce startı verilen ve İzmit Belediyesinin hayırseverler ile ihtiyaçlılar arasında köprü olduğu Kardeş Eller projesine yapılan yardımlar, tek tek adreslerine ulaştırılıyor. Geçen hafta başlayan ve halen süren erzak kolisi desteğinin ardından bugün de yemeğini yapamayacak durumdaki İzmitliler ile zor durumdaki ailelerin iftar sofralarına sıcak yemekleri konulmaya başlandı. İzmit Belediyesi ramazan ayı boyunca sofralara sıcak yemek koymaya devam edecek.  
 
 
RAMAZAN BOYUNCA SÜRECEK
 
Ramazan ayı boyunca ihtiyaç sahibi vatandaşlara iftar yemeklerini ulaştıracaklarını ifade eden İzmit Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürü Yasemin Gözkonan Kahveci, “İzmit Belediyesi sosyal belediyecilik anlayışla ihtiyaç sahiplerini titizlikle tespit ediyor. Bu doğrultuda yardımseverler ile zor durumdaki ailelerimiz arasında köprü oluyoruz. Kardeş Eller ile Ramazan ayı boyunca hayırseverler, ihtiyaç sahipleri için iftar yemeği desteğinde bulunabilir” diye konuştu. 
 
SİZ DE DESTEK OLABİLİRSİNİZ!
 
Desteğe ihtiyacı olan ve kendi yemeğini yapamayacak durumda olan İzmitliler, İzmit Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü’ne 0262 318 00 00 numaradan (Dahili 2211-2212-2214-2215-2216-2217-2219-2221 ve 2230) telefonla veya 0532 166 41 41 numaralı whatsaap hattı ile ulaşarak destek talebinde bulunabilecek. Hayırda bulunmak isteyen vatandaşlar ise www.izmitkardeseller.com sitesine girerek yönlendirme adımlarını takip ederek bağış yapabilecek.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.